Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че държавата до

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че държавата до
Коментари Харесай

Вучич: Първите количества ваксина идват в Сърбия преди края на годината

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи през днешния ден, че страната до края на годината ще достави първите количества ваксини срещу ковид, съобщи Бета, представена от Българска телеграфна агенция.

В послание към нацията Вучич сподели, че държавното управление се стреми по най-бърз и най-сигурен метод да достави ваксини, с цел да понижи пагубното въздействие на ковид, което той има върху живота и стопанската система. Той уточни, че сръбските управляващи ще се опитат до края на годината да обезпечат ваксини за най-рисковите групи и тези, които са изложени на удара на инфекцията.

Става дума за 1,8 милиона дози, който ще бъдат евентуално на " Пфайзер ", само че се договаря и с китайски и съветски сътрудници.

Още преди края на декември ще имаме първите ваксини, сподели Вучич. Той посочи че се надява, че до края на януари ще има задоволително ваксини за здравния бранш, огромна част от армията и полицията, с което ще се облекчи тяхната работа.

След обръщението на сръбския президент се чака съвещание на Кризисния щаб, на което ще се разисква ограничение на работата на кафенета и клубове, заяви в. " Блиц ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР