Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че след вчерашното гласуване

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че след вчерашното гласуване
Коментари Харесай

Вучич: Ще има съществени промени във външната политика на Сърбия

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че след вчерашното гласоподаване в Съвета на Европа за приемане на Косово в тази организация, ще има дълбоки и основни промени във външната политика на Сърбия, заяви Българска телеграфна агенция.

Ако някой не зачита териториалната ни целокупност, за какво да зачитаме неговата. Защо да пазиме нечия териториална целокупност непременно, в случай че те са срещу нашата. Това не са тектонски, само че са дълбоки и основни промени в политиката и отговорно отношение към нашата страна, сподели Вучич. Той посочи, че през вчерашния ден гласуването с " въздържал се " в Съвета на Европа е било еднакво да се гласоподава " за " участие на " така наречен Косово ".

На съвещание на Съвета на Европа сред 15 и 20 май се чака всички 46 страни единомислещо да гласоподават за териториалната целокупност на Молдова и Украйна, също и за Грузия, и ще забележим нашето решение. Решението би трябвало да бъде взето с консенсус, няма да е леко да гласуваме срещу, само че да не предвиждам, още ще мислим по този въпрос, съобщи президентът на Сърбия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР