Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че е горд от

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че е горд от
Коментари Харесай

Вучич: Горд съм от резултатите във ваксинацията в Сърбия!

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че е горделив от постигнатите резултати в реализирането на имунизацията срещу COVID-19 в Сърбия, оповестява вестник " Блиц ".

В изявление късно нощес за " Евронюз " Вучич е изтъкнал, че сръбският опит демонстрира, че всички ваксини са доста безвредни, а " някои, които идват от Изток, са даже по-безопасни от тези, които идват от Запад ".

Президентът е декларирал, че Сърбия до момента не е получила нито една ваксина посредством системата Ковакс, а получава ваксини на основата на двустранни съглашения. Надявам се, че ще получим ваксини от Европейски Съюз, е изтъкнал сръбският президент.

До нощес ваксинирахме над 550 000 души, а 50 000 реваксинирахме. До края на февруари проектът ни е да имунизираме с две дози повече от 1 милион души, което ще бъде съвсем 15 % от популацията. Това е нещо, от което ще бъда доста удовлетворен, е декларирал сръбският президент.

Надявам се, че в околните дни, когато решим някои механически въпроси, ще бъдем подготвени да дарим по-голям брой ваксини на нашите съседи в Република Северна Македония, а по-късно, ще забележим, и на други страни. Необходимо е хората в прилежащите страни, както и при нас, да бъдат имунизирани, е показал Вучич, представен от Българска телеграфна агенция.

Вестник " Данас " оповестява, че сръбският министър председател Ана Бърнабич е посрещнала дружно с посланичката на Китай Чен Бо пратка от 500 000 дози ваксини от Китай на летище " Никола Тесла " в Белград. Бърнабич е благодарила на Китай за дарението и за поддръжката за Сърбия по време на пандемията.

Вестник " Политика " оповестява, че унгарският бригаден военачалник Ференц Каяри ще поеме през ноември командването на КейФОР в Косово и за първи път отпред на тази интернационална задача ще бъде офицер от района. От 2000 година командирите на КейФОР са били от Италия /12 офицери/, от Англия /1/, Франция /3/, Германия / 7/, Норвегия /1/ и Испания /1/.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР