Президентът на Сърбия Александър Вучич взе решение да увеличи числеността

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич взе решение да увеличи числеността
Коментари Харесай

Сръбската армия увеличава числеността на специалните части

Президентът на Сърбия Александър Вучич взе решение да усили числеността на специфичните елементи на армията, оповестяват сръбски медии, представени от Българска телеграфна агенция.

В решението се показва, че е належащо е да се извърши организационна рационализация на мирновременната и военната организация на специфичните елементи на армията на Сърбия до плануваното числено положение. За осъществяването на това решение министърът на защитата и началникът на Генералния щаб на сръбската войска на Сърбия ще одобряват нужните актове ".

В края на януари, когато му бяха показани резултатите от разбора на обстановката, на оперативните и функционални качества на армията през 2022 година, Вучич разгласи, че армията ще се концентрира повече върху производството на безпилотни летателни апарати и дронове и върху подсилване на специфичните елементи.

" На Деня на държавността, 15 февруари, ще издам заповед като главнокомандващ, а по-късно началникът на Генералния щаб ще разгласи конкурс за приемане в специфичните елементи на младежи и девойки до 5000 души ", сподели Вучич тогава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР