Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи на пресконференция, че ученикът,

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи на пресконференция, че ученикът,
Коментари Харесай

Ученикът, застрелял 9 души в Белград, ще бъде настанен в психиатрия

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви на конференция, че ученикът, разкрил огън и умъртвил девет души в белградско учебно заведение, ще бъде настанен в психиатрична клиника, заяви сръбската национална телевизия РТС, на която се базира Българска телеграфна агенция.

„ Ще бъде настанен в особено поделение на психиатрична клиника. Баща му, като собственик на оръжието, което явно е съхранявано погрешно, макар че е имал всички разрешителни, е задържан. Майката също е арестувана “, означи Вучич.

Адвокатът на бащата Ирина Борович удостовери, че детето Коста К. се намира във Военномедицинската академия в Белград за проби, с които ще се откри дали е приело противозаконни субстанции, съобщи Танюг. Бащата В. К. е задържан по съмнение за осъществяване на тежко закононарушение против общата сигурност. Момчето е на 13 години и не носи наказателна отговорност.

В изказването си пред медиите президентът означи, че ще предложи на държавното управление да прегледа смяна на възрастта за носене на наказателна отговорност от 14 на 12 години, заяви РТС.

Вучич предлага в идващите две години да се вкара мораториум за владение и носене на оръжие, както и да се извърши проверка на всички издадени разрешителни за владение на оръжие. Той предлага и осъществяване на надзор на метода на предпазване на оръжие и особено да се управлява дали оръжието се съхранява настрана от мунициите.

Вучич предлага въвеждане на надзор на стрелбищата в Сърбия и достъпа на малолетни лица.

„ Какво прави дете в стрелбище и по какъв начин е допустимо да стреля в стрелбище “, означи той и акцентира, че част от казуса е фамилията на детето.

Президентът предлага и установяване на наказателна отговорност за лица, които дават достъп на малолетни лица до огнестрелни оръжия.

„ Една от новите ограничения ще бъде да имаме още повече служители на реда в учебните заведения “, сподели още Вучич.

Бащата на ученика е арестуван за период от 48 часа по съмнение в осъществяване на закононарушение против публичната сигурност.

По-рано сръбските медии оповестиха, че момчето, което е стреляло в учебно заведение в центъра на Белград, е пристигнало в образователно заведение с два револвера и коктейли Молотов. Шефът на белградската полиция Веселин Милич сподели, че младежът е възнамерявал нападението.    

Момчето умъртви през днешния ден осем възпитаници и охранител. Още шест деца и един преподавател са потърпевши и са в болница.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР