Президентът на Сърбия Александър Вучич разпореди най-високо ниво на бойна

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич разпореди най-високо ниво на бойна
Коментари Харесай

Анализатор: Сърбия играе деструктивна роля

Президентът на Сърбия Александър Вучич разпореди най-високо равнище на бойна подготвеност на сръбската войска, само че това не трябва да впечатлява никого. Сърбия играе деструктивна роля, написа в коментар за немския всекидневник „ Зюддойче Цайтунг “ журналистът Флориан Хасел по отношение на обстановката в северната част на Косово.

Авторът напомня и за подписването на съглашението в Брюксел, което трябваше да бъде историческо, само че се оказа " историческа неточност ", която основава стеснение в района.

„ Вместо да принудят Сърбия да признае Косово като изискване за участието в Европейския съюз, Европейски Съюз и немското държавно управление поддържат нездравословен компромис.

Белград под управлението на Вучич може да манипулира сръбското малцинство в Косово, с цел да може да употребява като коз прогонените от Косово сърби. “

Фактът, че Вучич увеличи бойната подготвеност на полицията и армиите до най -високо равнище, не би трябвало да впечатлява никого, счита създателят. Според него решението е повече популистка маневра за вътрешна приложимост. Сърбите поддържат Вучич най-вече тъй като държавните медии са затрупани с антиамериканска, антиевропейска и проруска агитация.

„ Премиерът на Косово Албин Курти отхвърля да приложи контрактуваното в съглашението за Брюксел за 2013 година основаване на Общността на сръбските общини и градове, - и добре прави. Поради разрушителната роля, която Белград играе от години в ръководството на сърбите, живеещи в Косово, косовските албанци с съображение се притесняват от невъзможността да ръководят личната си територия, както към този момент е парализирана Босна и Херцеговина. И там Москва и Република Сръбска бойкотират действието на обща страна, която би я доближило до демокрацията и Европейския съюз. В случая с Русия европейската политика се забави, само че се преориентира. По отношение на политики към Косово и Сърбия, това за жалост до момента не проличава ", заключава Флориан Хасел. /БГНЕС

Белград / Сърбия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР