Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че общоевропейската ЛГБТ-проява Европрайд,

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че общоевропейската ЛГБТ-проява Европрайд,
Коментари Харесай

Сърбия отмени провеждането на общоевропейско ЛГБТ-събитие в Белград

Президентът на Сърбия Александър Вучич разгласи, че общоевропейската ЛГБТ-проява " Европрайд ", планувана за средата на септември в Белград, се анулира, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Със единодушието на болшинството от членовете на кабинета и на премиера (...) ще бъде отсрочен или анулиран парадът на гордостта или там както и да се споделя това нещо ", сподели Вучич на конференция. Той изясни решението си с идната по това време среща на водачите на самодейността " Отворени Балкани ", както и с рецесията в връзките на Сърбия с Косово.

" Европрайд " се организира всяка година в друг град на Европа. Тази година хазаин на събитието трябваше да бъде сръбската столица в интервала 12-18 септември.

Един, от сръбските уредници на събитието, Горан Милетич, сподели, че за анулацията на прайда е нужна публична възбрана от полицията, заяви Асошиейтед прес. В този случай уредниците ще подадат тъжба в сръбския парламентарен съд. Той съобщи, че деянията на закрито не могат да бъдат неразрешени.

През последните години сръбската последна десница се ускорява, като неотдавна няколко хиляди души проведоха шествие в Белград против провеждането на гей прайд. " Въпросът не е дали те (екстремистите) са по-силни, а че не можеш да свършиш всичко по едно и също време. Не съм щастлив от решението, само че не можем да се оправим ", сподели Вучич. Той посочи, че проявата ще бъде отсрочена за " по-добри времена ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР