Президентът на Съединените щати Джо Байдън ще обяви по-късно в

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън ще обяви по-късно в
Коментари Харесай

Байдън: САЩ ще освобождават по 1 млн. барела петрол на ден от резервите си през следващите 6 месеца



Президентът на Съединените щати Джо Байдън ще разгласи по-късно в четвъртък, че Съединени американски щати ще освобождават по един милион барела дневно от стратегическите си петролни запаси през идващите шест месеца, оповестяват от Белия дом.

Според изказването на Белия дом, той ще дефинира този ход като " най-голямото освобождение на петролни ресурси в историята “ и ще прикани други страни да се причислят към напъните.

Очаква се Байдън да каже още, че производството на нефт в Съединени американски щати сега " се чака да се усили с 1 милион барела дневно през тази година и с близо 700 000 барела дневно през идната година “.

Американският президент също по този начин ще призове Конгресът на Съединени американски щати да накара фирмите да заплащат такси за неизползвани петролни кладенци и за земята, която не употребяват, с цел да ги стимулира да усилят производството.
Освен това той ще призове Конгресът да одобри проекта си за ускорение на прехода към чиста, създадена в Съединени американски щати сила, както и да подпише инструкция за гарантиране на производството в Съединените щати на основни първични материали и материали, нужни за този прехода, съгласно показаното авансово от Белия дом идно изказване на Джо Байдън.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР