Президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви, че страната му

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви, че страната му
Коментари Харесай

САЩ са дарили над 111 млн. дози ваксини срещу коронавирус

Президентът на Съединените щати Джо Байдън разгласи, че страната му е дарила 111 милиона и 700 хиляди дози ваксини против ковид на страни, които нямат достъп и опция да придобият препарати за имунизация.

" Към момента сме изпратили над 110 милиона дози ваксини до 65 страни. Според Организация на обединените нации тази численост е повече от всички дарения от всички 24 страни, които са дарили някакви ваксини на други страни, в това число от Русия и Китай, т.е. повече от имунизациите от всички тези страни ", акцентира Байдън на конференция.

Индонезия, Филипините, Колумбия, Виетнам, Бангладеш, Пакистан и Южна Африка са страните, в които Съединените щати са изпратили най-вече имунизационни препарати, оповестява Франс прес. В края на месеца Вашингтон ще стартира за изпраща и първите дози от 500-те милиона ваксини " Пфайзер ", които Белият дом даде обещание да подари на 100 от най-бедните страни по света.

Джо Байдън открои достижението, че към този момент 70 на 100 от американците са с най-малко една сложена доза ваксина. Той обаче още веднъж прикани жителите да се имунизират, тъй като вирусът се популяризира бързо в общности, в които хората, не са ваксинирани.

Освен това американският президент похвали условията на корпорации в Америка за това чиновниците им да се имунизират. Компании като " Дисни ", " Google ", Facebook " и " Уолмарт " към този момент оповестиха, че ще задължат работещите в тях да се ваксинират против ковид. Междувременно град Ню Йорк разгласи, че ще изисква доказателство за сложена ваксина от хората, които желаят да посетят заведения за хранене, фитнес салони и разнообразни събития на закрито.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР