Президентът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин заяви

...
Президентът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин заяви
Коментари Харесай

Собственикът на Вагнер: Нахлуването в Украйна е основано на лъжи от страна на Кремъл

Президентът на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи през днешния ден, че нахлуването в Украйна е учредено на неистини от страна на Кремъл, предава Ройтерс.

Пригожин споделя това във видеозапис, публикуван от пресслужбата му в платформата " Телеграм ".

Зад честите словоизлияния на притежателя на " Вагнер " в обществените мрежи прозира неговата изолираност от главните военни дейности. Днес обаче той за първи път разруши главните причини на Русия за " специфичната военна интервенция ", както в началото Москва наричаше войната в Украйна, почнала на 24 февруари предходната година, отбелязва осведомителната организация.

" Нищо изключително не се случи на 24 февруари. Министерството на защитата се пробва да измами обществото, а президентът ни споделя някаква история за луда експанзия от страна на Украйна и по какъв начин те са се опитвали да ни атакуван дружно с цялото НАТО. Войната им трябваше, с цел да може  Шойгу  да стане маршал и да вземе втори орден на Герой на Русия. Войната не беше нужна за демилитаризация и денацификация на Украйна ", казва Пригожин.

По-рано през днешния ден притежателят на " Вагнер " бе представен от Франс прес да споделя, че съветската войска отстъпва в редица браншове на юг и на изток в Украйна.  " Руската войска се изтегля в браншове на Запорожка и в Херсонска област, украинските въоръжени сили напредват ", показва той в друго видео.  " Същото се случва и в Бахмут, врагът прониква все по-надълбоко зад линията на защитата ", добавя той.

Думите му противоречът на изказванията на Кремъл - съгласно съветските власти украинската контраатака е неуспех, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Няма никакъв надзор, няма военни триумфи на Москва ", добавя Пригожин, съгласно който съветските военни " се къпят в кръв ".

Доказателство, че украинската контраатака се взима доста насериозно от Москва, е това, че на няколко пъти в границите на няколко дни Путин приказва за обстановката на бойното поле, въпреки че той има податливост в последните месеци да не разяснява в елементи протичащото се на фронта. (БТА)
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР