Президентът на Русия Владимир Путин разкри пред репортер на вестник

...
Президентът на Русия Владимир Путин разкри пред репортер на вестник
Коментари Харесай

Путин разкри нови подробности за срещата си с командирите от “Вагнер” и Евгений Пригожин

Президентът на Русия Владимир Путин разкри пред кореспондент на вестник “Комерсант ” нови подробности за персоналната си среща с командирите от наемническата формация “Вагнер ” и Евгений Пригожин на 29 юни в Кремъл.

 

Владимир Путин съобщи пред Андрей Колесников, който от дълги години отразява Кремъл, че на срещата е предложил на бойците от “Вагнер ” да продължат да служат под командването на индивида, който ги е управлявал през последните 16 години. Става дума за ветерана от войните в Афганистан и Чечения Андрей Трошев с прякор Седой.

 

По думите на Путин мнозина от тях са кимали в символ на утвърждение, само че посоченият за създател на групировката Евгений Пригожин е споделил:

“Не, момчетата не са съгласни с такова решение ”.

 

На уточняващ въпрос дали “Вагнер ” ще се резервира като бойна единица президентът отговори, че групировката не съществува юридически и че в Русия няма закон за частните военни организации.

 

Путин уточни, че въпросът с узаконяването на тези организации би трябвало да бъде разискван от Държавната дума и държавното управление.

 

Срещата с президента в Кремъл се състоя пет дни след въоръжения бунт в Русия, продължи към три часа и в нея участваха Евгений Пригожин и 34-ма полеви командири от “Вагнер ”.

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР