Президентът на Русия Владимир Путин призна независимостта на Донбаската и

...
Президентът на Русия Владимир Путин призна независимостта на Донбаската и
Коментари Харесай

КРАЙ! Путин призна независимостта на Донбаската и Луганската републики

Президентът на Русия Владимир Путин призна независимостта на Донбаската и Луганската републики, които до момента бяха част от Източна Украйна. Малко преди 22 часа московско време съветският водач стартира изключителното си послание към съветския народ и към света, което продължи близо 50 минути. В него той разгласи решението си, а по-късно по време на гала в Кремъл, излъчена директно по съветските медии, той подписа и съответните укази в наличието на водачите на двете нови републики - Денис Пушилин и Леонид Пасечник. След това Путин подписа и контракти за другарство с Донбаската и Луганската републики. Той акцентира, че не става въпрос за присъединение на двете територии към Русия.

Малко преди този момент Владимир Путин организира телефонни диалози с президента на Франция Еманюел Макрон и с канцлера на Германия Олаф Шолц. По време на диалозите с тях съветският водач им е съобщил, че „ в скоро време има намерение да подпише “ декрет за признаването на Донецката и Луганската нации републики, заяви пресслужбата на Кремъл.

Отбелязва се, че Путин е уведомил водачите на Франция и Германия за резултатите от разширеното съвещание на Съвета за сигурност на Русия, на което е разисквана настоящата обстановка към Донбас в подтекста на поставения от Държавната дума въпрос за признание независимостта на двете самообявили се републики. В понеделник постъпи послание от ръководителите на ДНР и ЛНР за признание на техния суверенитет по отношение на военната експанзия на украинските управляващи, масирания обстрел на територията на Донбас, вследствие на което страда цивилното население.

Същевременно френският президент Еманюел Макрон свика Съвета по защита и сигурност на страната си на съвещание в понеделник, с цел да направи оценка на обстановката в Украйна, оповестиха от кабинета на Макрон.

" Скъпи другари, тематика на моето изявление са събитията в Украйна. Това е значимо за нас и за Русия. Обръщам се към руснаците в Украйна ", сподели Путин в обръщението си.

" Въпросът е доста сериозен. Ситуацията в Донбас закупи сериозен темперамент. Не желая да давам оценки, а да кажа идващите стъпки ", добави той.

" Украйна не е прилежаща наша страна, а е неотделима част от нашата история, там са нашите близки и другари. За да разбираем дейностите на Русия и задачите, които си слагаме, би трябвало да кажа няколко значими думи: Съвременна Украйна е напълно основана от Русия, по-точно от болшевишка, комунистическа Русия ", уточни съветският държавен глава.

" Този развой стартира на практика незабавно след революцията от 1917 година, освен това Ленин и неговите съратници вършат това по много недодялан към самата Русия метод - като отделят, откъсват от нея част от личните ѝ исторически територии. Сталин я причисли към Съюз на съветските социалистически републики и й даде някои земи, по-рано принадлежали на Румъния и Полша. През 1954 г- Хрушчов също й подари спомагателни земи. Така се образува територията на актуалната Украйна ", съобщи президентът на Русия.



Отдясно наляво: съветският президент Владимир Путин, водачът на ДНР Денис Пушилин и водачът на ЛНР Леонид Пасечник

Във връзка с обтегнатите връзки сред НАТО и Москва, Путин сложи 3 условия за продължение на дипломатическите дейности и диалози:

- Алиансът да спре да се уголемява на Изток;

- Да спре насищането с войски и бойна техника по източния флаг;

- Да се върне към посоченото за така наречен " мъртво " писмо-договор сред НАТО и Русия, подписано през 1997 година

Основополагащият контракт, подписан в Париж тогава, обрисува връзките, съдействието и сигурността за бъдещото съдействие сред двете страни. И НАТО, и Русия декларират, че не се считат за съперници и имат политическия ангажимент да си сътрудничат в основаването на „ дългогодишен и изчерпателен “ мир в Евроатлантическата зона.

По-рано Путин съобщи, че на процедура това не се случва, откакто Русия е сложена от Съединени американски щати като съществена опасност. И настоя това да бъде прекъснато. Руският президент изброи военната мощност и параметри на разположените в последните седмици бойни единици от страна на НАТО и акцентира, че огромна част от тях във всеки миг могат да ударят Москва до няколко минути. " Те ни заплашват с нож, опрян в гърлото. Продължават да ни изнудват ", сподели в обръщението си Владимир Путин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР