Президентът на Русия Владимир Путин изрази съболезнованията си във връзка

...
Президентът на Русия Владимир Путин изрази съболезнованията си във връзка
Коментари Харесай

Путин: Пригожин допусна грешки, но постигна резултат

Президентът на Русия Владимир Путин изрази съболезнованията си във връзка със самолетната злополука, при която почина шефът на частната наемна войска " Вагнер " Евгений Пригожин, и го дефинира като човек, който е допускал неточности, само че е " постигнал резултати ".


В момента се организира следствие на аргументите за злополуката в сряда, която се случи тъкмо два месеца след краткотрайния протест на „ Вагнер “ против военното управление на Москва.

" Преди всичко желая да изразя думи на откровени съболезнования на фамилиите на всички жертви ", съобщи Путин в телевизионно предаване, като назова случая " покруса ".

" Познавах Пригожин доста от дълго време, от началото на 90-те години. Той беше човек със комплицирана орис и в живота си позволи съществени неточности, само че реализира верни резултати ", добави Путин.

Той загатна работата на Пригожин в Африка - там, където Пригожин твърдеше, че е бил по-рано през седмицата и където групировката " Вагнер " поддържа доста военно наличие.

" Доколкото знам, той се е върнал от Африка през вчерашния ден и се е срещнал с някои публични лица там ", сподели Путин.

Той съобщи, че следствието на злополуката " ще отнеме известно време ".

" То ще бъде извършено в цялостен размер и ще бъде доведено до край. В това няма никакво подозрение ", сподели Путин, като сподели фрагменти от среща с назначения от Русия началник на Донецка област Денис Пушилин.

Обстоятелствата към злополуката, при която починаха някои от близкото обграждане на Пригожин, провокираха спекулации за допустимо ликвидиране.

Путин жигосах Пригожин като " изменник ", откакто „ Вагнер “ стартира протеста си през юни, което се считаше за най-голямото предизвикателство към ръководството на Путин, откогато той пристигна на власт.

Сред починалите в злополуката е и Дмитрий Уткин, фигура в сянка, управлявал интервенциите на " Вагнер " и за който се твърди, че е служил в съветското военно разузнаване.

Путин съобщи, че членовете на " Вагнер ", които са починали в злополуката, са имали " забележителен принос " за настъплението на Москва в Украйна и са имали " обща идея ".

" Ние помним това, знаем го и няма да го забравим ", сподели Путин. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР