Президентът на Русия Владимир Путин изпрати поздравителна телеграма до лидера

...
Президентът на Русия Владимир Путин изпрати поздравителна телеграма до лидера
Коментари Харесай

Путин: Споразуменията между Руската федерация и КНДР ще допринесат за регионалната сигурност

Президентът на Русия Владимир Путин изпрати приветствена депеша до водача на Северна Корея Ким Чен Ун във връзка 75-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред двете страни, оповестяват съветски медии. В нея Путин означи дейното развиване на връзките сред Москва и Пхенян във всички области и също по този начин изрази вяра, че двустранните съглашения след срещата на върха на космодрума Восточни ще допринесат за районната сигурност и непоклатимост.

" Отбелязвам със удовлетворение, че въз основа на славните обичаи на предишното, руско-корейските връзки не престават да се развиват интензивно във всички направления. Това беше изцяло доказано от нашата неотдавнашна среща на космодрума Восточный. Уверен съм, че осъществяването на договореностите постигнатото ще способства за по-нататъшното разширение на градивното двустранно съдействие в интерес на нашите нации, в полза на гарантирането на сигурността и стабилността на Корейския полуостров и Североизточна Азия като цяло “, цитира текста на телеграмата Корейската централна телеграфна организация.

Путин пожела здраве и триумф на Ким Чен-ун, а на всички жители на КНДР - мир и разцвет.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков заяви, че Путин с признателност е приел поканата на Ким Чен-ун да посети КНДР. Както означи Песков, времето на визитата на Путин ще бъде в съгласие по дипломатически канали.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР