Президентът на Русия Владимир Путин и канцлерът на Германия Олаф

...
Президентът на Русия Владимир Путин и канцлерът на Германия Олаф
Коментари Харесай

Шолц и Путин говориха за първи път от месеци, ето темите

Президентът на Русия Владимир Путин и канцлерът на Германия Олаф Шолц разискаха през днешния ден в телефонен диалог обстановката в Украйна, зърнената договорка и следствието на гърмежите на „ Северните потоци ”. Ето известието на пресслужбата на Кремъл.

Това е първият диалог сред двамата водачи от 13 септември насам и се е състоял по самодейност на немската страна, посочи ТАСС.

Президентът и канцлерът разискаха „ другите аспекти ” на обстановката към Украйна, като Путин „ още веднъж в детайли е разяснил кардиналния метод на Русия във връзка с провеждането на специфичната военна интервенция ”, се споделя в известието на пресслужбата.

Руският президент е призовал Шолц „ да преразгледа метода си ”, наблягайки, че доставката на западни оръжия, както и политическата и финансовата поддръжка за Украйна водят до това „ Киев да отхвърля концепцията за каквито и да било договаряния ” и подтикват „ радикалните украински националисти да правят още повече кървави закононарушения против цивилното население ”.

Путин е подчертал също, че съветските удари " по избрани цели в Украйна " са били насилствен отговор на украинските офанзиви против съветската гражданска инфраструктура, в това число Кримския мост.

В изказването на Кремъл се загатват гърмежите на „ Северен поток ”, като условия към това " се нуждаят от транспарантно следствие с присъединяване на съветските профилирани структури ". По-късно представителят на съветския президент Дмитрий Песков изясни, че това съпоставяне е направено, тъй като " и двата случая попадат в категорията на терористичните актове ".

Лидерите са разискали и осъществяването на зърнената договорка, като са подчертали нуждата от изцяло използване на споразуменията, което допуска и унищожаване на всички спънки пред съветския експорт.

Според представителя на немското държавно управление Щефан Хебещрайт, диалогът сред Путин и Шолц е траял към час и в него съществена тематика е била обстановката към Украйна.

„ Канцлерът осъди съветските самолетни офанзиви против обекти на гражданската инфраструктура на Украйна и акцентира решимостта на Германия да продкрепи Украйна в обезпечаването на нейните отбранителни качества ”, означи Хебещрайт.

Според него Шолц е " настоял, че допустимо най-скоро би трябвало да се реализира дипломатическо решение, което включва евакуиране на съветските войски " от украинска територия.

Двамата водачи разискаха и " обстановката с храните в международен мащаб " и подчертаха значимата роля на неотдавна удълженото съглашение за зърното, сподели представителят.

В изказването на Хебещрайт се акцентира, че " канцлерът и съветският президент са се договорили да продължат да поддържат контакт ". В изказването на Кремъл не се загатва такава спогодба.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР