Президентът на Русия Владимир Путин благодари на бойците от националната

...
Президентът на Русия Владимир Путин благодари на бойците от националната
Коментари Харесай

Путин благодари на бойците от националната гвардия, воюващи в Украйна

Президентът на Русия Владимир Путин благодари на бойците от националната армия, които вземат участие в по този начин наречената от него специфична военна интервенция в Украйна, предаде БНР.

Във видеообръщение по случай професионалния празник на основаната преди шест години Федерална работа на войските на националната армия на Русия Владимир Путин съобщи:

„ Цялата наша голяма страна с право се гордее с всеки един от вас. Искам да ви кажа благодаря. Благодаря за мъжеството и безупречната работа на Русия. За верността към отечеството, клетвата и дълга “.

Руската войска продължава настъплението си в Украйна, съобщи на днешния си брифинг представителят на министерството на защитата Игор Конашенков. По думите му през миналото денонощие бойната авиация е поразила 67 военни обекта на украинска територия.

Конашевков заяви, че с високоточно далекобойно оръжие е била унищожена огромна петролна база в регион на град Лвов в Западна Украйна. Освен това крилати ракети са поразили цехове на Лвовския радиоремонтен цех, където се е правил главен ремонт и рационализация на зенитно-ракетни комплекси “Тор ” и С-125, радиолокационни станции на украинските военновъздушни сили, средства за радиолокационна битка и мерници за танкове.

" Също по този начин с високоточно далекобойно оръжие с морско базиране е погубен склад за ракети за зенитно-ракетни комплекси “С-300 ” и “Бук ” в селището ПлесЕцкое на 30 км югозападно от град Киев ".

Конашенков добави, че през миналата нощ съветската противовъздушна защита е свалила 18 украински безпилотни летателни апарата.

По данни на английското министерство на защитата Москва опит пробва да обсади сили на Киев в подстъпите към Донбас. Продължават и ударите по цели в гъсто обитаеми региони. По данни на Националната полиция, представени от организация УНИАН, през миналия ден са осъществени 28 артилерийски и въздушни офанзиви.

Според шефа на украинското военно разузнаване Кирило Буданов Русия се пробва да разцепи Украйна и да образува територия под собствен надзор. По думите му Украйна скоро ще пристъпи към партизанска битка в окупираните територии от съветските сили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР