Президентът на Република Южна Африка (ЮАР) Сирил Рамафоса заяви, че

...
Президентът на Република Южна Африка (ЮАР) Сирил Рамафоса заяви, че
Коментари Харесай

Президентът на ЮАР: Путин и Зеленски се съгласиха да приемат африканска мирна мисия

Президентът на Република Южна Африка (ЮАР) Сирил Рамафоса съобщи, че е разговарял с президентите на Русия Владимир Путин и на Украйна Владимир Зеленски и са се споразумели за „ мирна самодейност “ за разрешаване на руско-украинския въоръжен спор. Според него африканските водачи са подготвени да излязат със личен кротичък проект и да пътуват до Русия и Украйна, с цел да го обсъдят, заяви Комерсант.

„ Представих самодейността от името на Замбия, Сенегал, Конго, Уганда, Египет и Южна Африка. Руският президент Владимир Путин и неговият украински сътрудник Владимир Зеленски се съгласиха да одобряват задача от африкански водачи за вероятен кротичък проект “, сподели Сирил Рамафоса на конференция с министър-председателя на Сингапур, оповестява бразилският G1. Той посочи, че е провел диалози с водачите на двете страни.

„ Африка е загрижена за рецесията в Украйна, която има директно отрицателно влияние върху африканските страни, причинявайки повишение на цените на храните и горивата “, акцентира президентът на ЮАР.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР