Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски се с организацията

...
Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски се с организацията
Коментари Харесай

ШАМАР ЗА КИРО: Стево Пендаровски се срещна с ОМО Илинден! Така ли ще градим нови отношения - с признаване на македонско малцинство в България

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски се с организацията ОМО " Илинден " и " Сдружения на жители от Република България ", оповестиха от кабинета на президента на Република Северна Македония. Според известието на кабинета, ОМО " Илинден " и останалите сдружения са уведомили Пендаровски за своята работа по отношение на правата на индивида, толерантността и създаване на гражданско общество.

Срещата на Пендаровски с ОМО " Илинден " е пряк пестник за българския министър председател Кирил Петков, който се е заел да усъвършенства връзките сред България и Северна Македония. На процедура диалозите на Пендаровски с въпросната организация са знак за единодушие с настояванията им българската страна да признае, че у нас има " македонско малцинство "

Пендаровски е обяснил, че сред София и Скопие стартира нова фаза в двустранните връзки и че политическите институции от двете страни би трябвало да способства за разрешаване на двустранните въпроси и че скоро му следва посещаване в България.

" Северна Македония е ориентирана към развиване на добросъседски и другарски връзки с Република България, в духа на Споразумението за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни от 2017 година ", гласи късата информация, оповестена от Президентството в Скопие.

ОМО " Илинден " е организация с отказана регистрация от българския Конституционен съд поради фракционизъм. Първоначално плануванаъа им среща с Пендаровски за първата десетдневка на януари беше отсрочена преди визитата на българския министър председател Кирил Петков там, напомня Българска национална телевизия. ОМО " Илинден " упорства за признание на тъй наречените " македонско малцинство " в България.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР