Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски честити на всички

...
Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски честити на всички
Коментари Харесай

Пендаровски честити на всички граждани на РСМ началото на преговорите с ЕС

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски честити на всички македонски жители формалното начало на договарянията за пълноправно участие в Европейски Съюз.

Въпреки провокациите, с които се сблъскахме през годините, жителите резервираха поддръжката за осъществяването на нашия европейски дневен ред, написа президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски в своя профил във Facebook.

" Започваме нова фаза на политическа интеграция , с цел да станем част от европейското семейство от народи, в което македонският език ще бъде един от формалните езици на Европейски Съюз ", добави той.

" Чака ни упорита работа, вложение на целокупните публични и институционални потенциали за идващите етапи на процеса от договаряния. Благодаря на всички, които през годините бяха част от институциите, които работеха за присъединението към Европейския съюз и полагаха оптимални старания за сполучлива евроинтеграция. Нека позволим на европейските полезности като независимост, народна власт, правдивост, разнообразие и разцвет да ръководят в нашето родно място ", написа още Пендаровски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР