Президентът на Република Китай Цай Ин-уен прие представителката на австралийския

...
Президентът на Република Китай Цай Ин-уен прие представителката на австралийския
Коментари Харесай

Тайван и Австралия задълбочават двустранните отношения

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен одобри представителката на австралийския офис в Тайпе Джени Блумфийлд по-рано тази седмица в президентския офис, като даде обещание да разшири двустранното съдействие в необятен набор от области.

Според Цай, Тайван и Австралия са съидейници, които споделят едни и същи универсални полезности и са взаимно ангажирани да поддържат сигурността и да предизвикват просперитета в Индо-тихоокеанския район.

Президентът благодари на Австралия за безапелационната поддръжка за интернационалното присъединяване на Тайван.

Двете страни се радват на процъфтяващи търговски връзки, за което свидетелства постоянното нарастване с от към 10 % на годишна база в последните пет години, съобщи Цай, като добави, че Тайван чака с неспокойствие да работи взаимно с Австралия за подсилване на районните вериги за доставки и за стабилно икономическо възобновяване.

Цай приветства допълните благоприятни условия за задълбочаване на двустранните връзки, по-специално договарянията за съглашение за икономическо съдействие.

Тази година се навършват 40 години от откриването на австралийски офис в Тайпе. От основаването му двете страни са постигнали забележителен прогрес в области, обхващащи просветителния продан, технологиите, киберсигурността, както и търговията и вложенията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР