Президентът на Република България Румен Радев и посланикът на Великобритания

...
Президентът на Република България Румен Радев и посланикът на Великобритания
Коментари Харесай

Президентът и посланикът на Великобритания отличиха постиженията на 53 български ученици

Президентът на Република България Румен Радев и посланикът на Англия в България Н.Пр. Роб Диксън наградиха 53 младежи на публична гала на 31 октомври в Централен боен клуб в град София, които са постигнали златно и сребърно равнище на Международната премия на херцога на Единбург – България.

" Животът е низ от провокации и в превъзмогването им всеки човек гради темперамент, воля, развива качества и умения. Най-ценното е в тези провокации и тяхното превъзмогване, за които ние сами сме си сложили цели. За мен в това е огромният смисъл на програмата на Наградата. ”- показа президентът Румен Радев в обръщението си.

“Всеки от вас има своите фантазии, очаквания и упования и точно посредством Наградата вие постигате триумфи и получавате тази убеденост, която ви дава криле за бъдещето. Искам да поздравя всички от вас, които взеха решение да развият своите физически качества и умения с гребане, скално катерене и други типове спорт, тези, които взеха решение да учат непознати езици, да стават по-добри и по-пълноценни жители, тези от вас, които взеха решение да обогатяват себе си с изкуство и всички млади доброволци за инициативността в локални музеи и читалища, в профилирани домове за възрастни хора, тъй като всички дружно можем да градим обикновено общество, основано на полезности, единствено в случай че самите ние бъдем съпричастни и по-добри. ” - добави още той.



Снимка:Международната премия на херцога на Единбург – България

Президентът насочи своите поздравления и благодарности и към менторите, учителите и родителите за безрезервната безрезервност и поддръжка, за помощта, която оказват на младежите по-бързо да намерят и да повярват в себе си: “Уверявам ви, че достиженията на вашите ученици са най-голямата премия, която може да получите. ”

Роб Диксън, дипломат на Англия у нас се обърна към младите носители на златни и сребърни значки: “Вие сте ентусиазъм за всички нас - да се стремим да дадем по-добро от себе си, да се ангажираме да служим на обществото, като надскачаме лимитите си. Днес честваме вашето неизменност и непримиримост. Знам какъв брой доста сте работили, с цел да стигнете до този стадий. ”



Снимка:Международната премия на херцога на Единбург – България

Той уточни, че от самото си основаване премията въодушевява младежите от Обединеното кралство и по света да развият умения, от които се нуждаят и да се ориентират сполучливо в живота.

Сред формалните посетители на събитието бяха и Кристина де Бройн, шеф на Уницеф България; Сабина Вийн, декан на студентите в Американски Университет в България; Мария Гайдарова, заместник-министърът на образованието и науката; Татяна Петрова, шеф на Частна профилирана гимназия " Антоан дьо Сент-Екзюпери " ; Любомира Велчева, член на Почетния концерн и Тони МакМъри, ръководещ шеф, Ingram Micro Global Business Services и член на Тръста на програмата.

" Това е основен миг. Нека дружно да изградим по-добър свят за всяко дете и младеж в България - като се уверим, че толерантността, солидарността и съпричастността са в основата на нашия път! " – съобщи Кристина де Бройн, представител на Уницеф България в речта си на церемонията.

С повече от 60 годишен интернационален опит в разгръщането на личностния капацитет на младежите, Наградата поддържа развиването на самостоятелните ползи на учениците, посредством струкурирана стратегия за неофициално обучение. За задачата Наградата ангажира младежи в гимназиална възраст в целенасочени действия и придобиване на опит през прекарване, което предизвиква ресоциализацията и дейното включване в гражданското общество. Наградата построява устойчиви умения за учене и неизменност у младежите, които подкрепят академичното им развиване и резултати, както и покачват опциите за бъдеща обществена, професионална и личностна реализация. Младежите, въодушевени от персоналните си ползи, си слагат предизвикателни цели в четири съществени посоки: насърчаване на умения, дейна физическа активност, добороволчество и премеждие в природата. С помощта на умел възрастен в ролята на техен ментор, те реализират задачите си, откривайки своята пристрастеност и място в света.

За да реализират равнище Бронз в програмата, младежите са посветили 2184 часа изучавайки биология, непознати езици, развивайки фотографските си умения, влагайки вдъхновението си в текстове на песни, упражнявайки разнообразни музикални принадлежности, украсявайки сладкиши или пък изпитвайки кулинарните си качества.

В направление Физическа интензивност младите отделиха 1711 часа с цел да покачат физическата си устойчивост и бързината, посредством бягане, баскетбол, фитнес, бойни изкуства, йога, сърф, хокей на лед и други

Участниците се включиха интензивно в продължение на 1565 часа в разнообразни доброволчески начинания като подкрепяха работния развой в национални болнични заведения, полагаха грижи за деца, предизвикаха благотворителни действия в учебно заведение, поддържаха работата на своите учители, организираха озеленителни акции, поддържаха междублокови пространства, спомагаха на възрастни хора с ежедневните покупки, записваха книги в помощ на незрящи хора и други

С церемонията по награждаване на младежите, постигнали равнище Бронз в програмата отпразнувахме всички научени уроци, с които тези младежи, ще посрещнат идващите предизвикателни и невероятни обстановки, които е подготвил света за тях. И когато пристигна този миг - точно те ще бъдат тези, които ще задават нови полезности и образци за подражателство.

По време на церемонията своите оценки получиха възпитаниците на ЧСУ “Свети Георги ”, ПЧМГ, Britanica Park School и Американски лицей в София; СУ " Димитър Благоев ", гр.Свищов; СУ " Кирил и Методи ", гр. Карнобат и Частна профилирана гимназия " Антоан дьо Сент-Екзюпери ", гр. Варна.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР