Президентът на Реал (Мадрид) и ръководител на новата европейска Суперлига

...
Президентът на Реал (Мадрид) и ръководител на новата европейска Суперлига
Коментари Харесай

Флорентино Перес: УЕФА няма да изпълни заканите си

Президентът на Реал (Мадрид) и началник на новата европейска Суперлига Флорентино Перес съобщи, че е изцяло убеден, че УЕФА няма да извърши заканите си за жестоки наказания против клубовете, участващи в новия формат и техните играчи.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин сподели, че въпросните 12 клуба ще бъдат изхвърлени незабавно от Шампионската лига и локалните шампионати, а техните играчи няма да бъдат позволен да играят на европейското и международното състезание по футбол. Според Перес това са празни закани, които няма по какъв начин да се осъществят.

" Играчите могат да бъдат изцяло спокойни, това няма да се случи. Не, Реал няма да бъдат изхвърлени от Шампионската лига, това е несъмнено. Реал, Сити, никой няма да бъде изхвърлен. Напълно уверен съм в това. Нито от Шампионската лига, нито от Ла Лига, нищо сходно ", сподели Перес в изявление за испанското телевизионно предаване " Ел чирингито де хугонес ".

" Винаги когато има смяна, има хора, които ѝ се опълчват. Правим това, с цел да спасим футбола в един сериозен миг. Телевизионните фенове понижават и нещо трябваше да се направи. Съсипани сме. Телевизията би трябвало да се промени, с цел да можем да се приспособяваме. Младите хора към този момент не се интересуват от футбол. Защо? Защото има доста слаби мачове, а те имат други платформи, с които да се разсейват ", разяснява Перес.

" Ако продължим с Шампионската лига ползата ще продължи да спада и ще приключим. Новият формат, който стартира през 2024, е неуместен. През 2024 всички ще сме мъртви. Общо сме изгубили 5 милиарда евро. За два сезона Реал е изгубил 400 милиона евро. Когато нямаш доходи, с изключение на от малкия екран, решението е да направиш мачовете по-атрактивни за почитателите по целия свят ", добави той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР