Президентът на Олимпийския комитет на Русия (ОКР) Александър Жуков заяви,

...
Президентът на Олимпийския комитет на Русия (ОКР) Александър Жуков заяви,
Коментари Харесай

Русия ще обжалва наказанието на МОК

Президентът на Олимпийския комитет на Русия (ОКР) Александър Жуков съобщи, че локалните спортисти имат намерение да апелират пред Спортния трибунал (КАС) наказването, наложено от Международния олимпийски комитет (МОК).

Ръководният орган на олимпийското придвижване забрани присъединяване на състезатели под съветски байрак на зимните игри в Пьончан, които стартират на 9 февруари следващата година.

“Русия ще преживее възбраната за присъединяване на олимпийските игри в Пьончан, както претърпя международните войни, разпада на Съюз на съветските социалистически републики и санкциите”, съобщи в това време представителят на Министерството на външните работи Мария Захарова (на снимката).

"Приемаме всичко и го претърпяваме ", написа тя в обществените мрежи.

Темата за отстраняването е централна и в медиите в Русия, като мненията са разнопосочни. Според "Ведомости " с решението си да допусне съветските национали на олимпиадата единствено с олимпийския байрак, само че не и с трикольора на Русия, МОК "наказва преди всичко страната, позволила или най-малкото гледала през просото по какъв начин съветските спортисти всеобщо и редовно употребяват неразрешени препарати ".

От олимпиадата са отстранени точно знаците и представителите на съветската страна - знамето й, химнът, националните знаци по униформите, чиновниците от спортната система.

По един или различен метод са осъдени всички публични лица, представлявали Русия като страна на игрите. За знамето и химна се говореше от дълго време, само че в Русия очевидно не са очаквали да бъдат осъдени толкоз съществено точно представители на страната, акцентира всекидневникът.

Русия може и да апелира решението на МОК пред Спортния арбитраж в Лозана. На процедура обаче няма време за това. Олимпиадата в Пьончан започва на 9 февруари, отбелязва "Известия ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР