Президентът на МОК Томас Бах допусна гаф по време на

...
Президентът на МОК Томас Бах допусна гаф по време на
Коментари Харесай

Шефът на МОК нарече японците "китайския народ"

Президентът на МОК Томас Бах позволи гаф по време на първата си лична среща с председателката на организационния комитет на олимпийските игри в Токио Сейко Хашимото, откогато дойде в японската столица предходната седмица. Заради въведеното четвърто изключително състояние в страната и извънредно строгите противоепидемични ограничения 67-годишният немец прекара първите три дни, затворен под карантина в хотела на олимпийското придвижване.

Днес Бах най-накрая беседва персонално с домакините и в опит да им вдъхне убеденост направи занимателен лапсус.

" МОК стои на ваша страна. Седим в една лодка и гребем с цялостна мощ в една посока. Нашата обща цел е да проведем сигурна и безвредна олимпиада за всички - за спортистите, делегациите и за целия китайски народ " , съобщи шефът на МОК, след което бързо се поправи: " За целия японски народ. "

И продължи: " Японският народ може да бъде убеден във всички старания, които поставяме. Хората би трябвало да са спокойни, че прилагаме най-интензивните и прецизни ограничения против COVID-19 и осъществяваме огромна имунизационна стратегия по целия свят. "

Въпреки уверенията на Бах уредниците на XXXII летни игри са подложени на унищожителна рецензия, че ще организират отсрочената с една година олимпиада в изискванията на изключително състояние. Самите спортисти ще бъдат подложени на нечуван тормоз, който с изключение на всекидневно тестване за ковид ще включва още куп невиждани ограничавания - възбрана за навестяване на публични места като питейни заведения и заведения за хранене, овакантяване на олимпийското село единствено по авансово утвърден от домакините маршрут, възбрана за приказване по време на хранене и т. н.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР