Президентът на Международния колоездачен съюз (UCI) Давид Лапартиен изрази надежда

...
Президентът на Международния колоездачен съюз (UCI) Давид Лапартиен изрази надежда
Коментари Харесай

Президентът на световното колоездене призова за разрешаване на казуса "Фрум" преди Джирото

Президентът на Международния колоездачен съюз (UCI) Давид Лапартиен изрази вяра въпросът с позитивната проба на Крис Фрум за салбутамол да се позволи бързо. Французинът, който беше определен на поста през 2017 година, се надява всичко да приключи преди първата огромна обиколка за годината " Джиро д`Италия ", която стартира през месец май.

Фрум към този момент разгласи, че ще преследва спечелването на розовата фланелка, само че съществува вид той да бъде приет за отговорен и даже да завоюва, резултатът му да бъде анулиран.

" Случаят не е добър за колоезденето, тъй като това е най-известният играч, който имаме сега. Надявам се всичко да се позволи преди Джирото, тъй като по този начин всички ще са по-спокойни ", сподели Лапартиен пред " Нойе Цюрхер цайтунг ".

Французинът твърди, че UCI не третира по специфичен метод звездата на " Скай ", откакто правата му не са спрени. Фрум беше заловен с двойно повече количество салбутамол след 18-ия стадий на " Вуелта Испания " и занапред ще би трябвало да обяснява случая.

" Ние се стремим да пазиме интереса на всеки играч. Както знаете, салбутамолът е такова вещество, че е позволено в избрани дози. Затова прекъсване на правата би било в прорез с разпоредбите ", добави президентът на UCI.

Случаят с Фрум раздели колоезденето, като някои състезатели намерено се оповестиха против британеца. Други пък като Алберто Контадор отхвърлиха да вземат страна.

Двукратният международен първенец (1991 и 1992 г.) и победител в Джирото през 1990 година Джани Буньо отбрани британеца. Италианецът, който сега е президент на асоциацията на професионалните състезатели (CPA), счита, че Фрум е " почтен до доказване на противното ".

" Аз съм на неговата страна, само че в случай че той не успее да потвърди невинността си, ще би трябвало да си заплати. Важното в тази ситуация е, че спортното правораздаване постоянно взема решение бързо ", изясни Буньо.

Един от съперниците на Фрум и втори от " Тур дьо Франс " през 2016 година, Ромен Барде, не е склонен с цялата обстановка. " Не виждам по какъв начин той ще се състезава все едно нищо не е станало. Случилото се с него е пагубно за цялото доверие в колоезденето ", изясни френската звезда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР