Президентът на Косово Вьоса Османи заяви, че Косово се нуждае

...
Президентът на Косово Вьоса Османи заяви, че Косово се нуждае
Коментари Харесай

 Османи: Въпросът с динара може да бъде решен в Косово за няколко часа

Президентът на Косово Вьоса Османи съобщи, че Косово се нуждае от съдружници, с цел да продължи напред и че въпросът за динара не е трябвало да се трансформира в спор с тях, оповестява. Тя добави, че въпросът може да бъде решен в Косово, на среща " от няколко часа ".

„ Никой не е изискал постановлението на ЦБК да не се ползва, нито да бъде анулирано. Иска се единствено да се направи проект за преход, който да регистрира потребностите на елементарните жители, млади и остарели, които също получават финансова помощ от Сърбия посредством пенсии. Този въпрос може да се реши тук в Косово, не трябваше да се трансформира в спор с нашите съдружници. Ако има предпочитание, с една среща, която може да продължи няколко часа, всички заинтригувани институции - тези, които го ползват на процедура - могат да седнат и да подхващат съответни стъпки, въз основата на закона, а също по този начин можем да получим поддръжката на съдружници за осъществяването му, тъй като този въпрос тогава, в случай че не бъде решен в точния момент, може да сътвори спомагателни проблеми “, разяснява Османи.

Както сподели тя, тя насърчи всички институции и всички, които се занимават с политика, да създадат всичко допустимо за възстановяване на тези връзки, изключително със Съединени американски щати, Обединеното кралство и страните от Европейски Съюз.

„ Косово е страна, която, несъмнено, е развита и консолидирана народна власт, само че дано не забравяме, че имаме огромни проблеми със сигурността. Ние граничим с страна, чиято цел е експанзия, която 25 години след войната има за цел да убива нашите жители В тези провокации са нужни нашите съдружници, имаме потребност от нашите сътрудници “, добави Османи.

Османи сподели, че след изборите в Европейския съюз ще бъде определен нов делегат за разговор на мястото на Мирослав Лайчак. Тя добави, че месеците до изборите са решаващи за този развой.

„ Следващите месеци са основни за разговора, тъй като изборите за Европейски парламент са през май. След изборите ще имаме нови комисари, нови чиновници, които ще поемат процеса на разговор. По всяка възможност ще бъде определен нов делегат, това ми сподели самият Лайчак, чийто мандат изтича през август “, добави Османи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР