Президентът на Косово и косовската полиция казаха, че са пуснали

...
Президентът на Косово и косовската полиция казаха, че са пуснали
Коментари Харесай

Косово освободи висшия сръбски представител, задържан по-рано днес

Президентът на Косово и косовската полиция споделиха, че са пуснали от ареста основния договарящ на Сърбия в диалозите с Косово, провеждани с посредничеството на Европейски Съюз, съобщи Асошиейтед прес.

Високопоставеният сръбски представител Марко Джурич бе задържан по-рано през днешния ден, откакто влезе нелегално в Косово. Той имаше възбрана за посещаване на разделения град Косовска Митровица в Северно Косово. Задържането породи митинги на сърби в Северно Косово и полицията трябваше да употребява сълзотворен газ.

След ареста Джурич бе отведен в столицата Прищина. След освобождението му той бе изпъден от Косово. Президентът на Косово Хашим Тачи разясни, че полицията е придружила Джурич до граничния пункт сред Косово и Сърбия. Тачи прикани за успокоение и сподели, че: "Този случай не би трябвало да нарушава връзката сред Косово и Сърбия, напъните за нормализация, положителните междусъседски връзки и помиряването сред Косово и Сърбия ".

Сръбски медии споделиха, че президентът Александър Вучич ще приказва за случая с съветския президент Владимир Путин. Русия поддържа претенциите на Сърбия върху Косово. Новината на сръбските медии не бе доказана неотложно от Москва, отбелязва Асошиейтед прес.
Агенция Танюг заяви, че поради ареста на Джурич Вучич привиква за довечера незабавно съвещание на Съвета за национална сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР