Президентът на Конфедерация на труда „Подкрепа“ Димитър Манолов каза днес

...
Президентът на Конфедерация на труда „Подкрепа“ Димитър Манолов каза днес
Коментари Харесай

Издавали нерегламентирани трудови книжки с фалшиви формуляри

Президентът на Конфедерация на труда „ Подкрепа “ Димитър Манолов сподели през днешния ден за „ Хоризонт “, че има данни за издаване на нерегламентирани трудови книжки с подправени формуляри.

Манолов съобщи, че има информация къде се печатат подправените формуляри. Днес той ще изпрати сигнал до обществения министър Бисер Петков с искане да бъде направена незабавна инспекция.

„ Формуляр за трудова брошура се издава на база на министерско разпореждане, т.е. този формуляр е предпазен, само че някой го фалшифицира. Това са формуляри, в които можеш да нанесеш каквото си искаш - стаж, заплати и защото те са част от пенсионните преписки и това е нещо, което се знае не от през вчерашния ден и не от оня ден, че се фабрикуват такива неща. Има открити по категоричен метод такива опити за машинация “, сподели Димитър Манолов.

В разкриването на случая с НОИ-Силистра са взели участие хора от Националния застрахователен институт, сподели още Манолов, който е и зам.-председател на Надзорния съвет на института.

Специализираният съд остави в ареста трима от арестуваните, измежду които е и шефът на НОИ-Силистра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР