Президентът на Колумбия Густаво Петро осъди бомбардировките на Израел в

...
Президентът на Колумбия Густаво Петро осъди бомбардировките на Израел в
Коментари Харесай

Колумбия осъди бомбардировките на Израел в Газа

Президентът на Колумбия Густаво Петро осъди бомбардировките на Израел в Газа, като назова войната в обсадения палестински анклав, в която до момента са починали над 9000 души, „ геноцид “. Коментарът на Петро беше оповестен в сряда в обществената мрежа X, съпроводен от фотография на жертвите на израелската въздушна офанзива против бежанския лагер Джабалия в Газа, при която починаха минимум 195 души. Според публични представители на Ивицата Газа минимум 120 души също са изчезнали след офанзивата. „ Това се назовава геноцид, те го вършат, с цел да отстранят палестинския народ от Газа и да я завладяват “, написа Густаво Педро.

„ Държавният глава, който прави този геноцид, е нарушител против човечеството “, написа още Петро. „ Техните съдружници не могат да приказват за народна власт. “

Коментарите на Петро бяха оповестени ден откакто Колумбия, дружно с Чили, която има най-голямото палестинско население в Латинска Америка, отзоваха посланиците си в Израел в символ на наказание на израелските бомбардировки против палестински цивилни жители в Газа.

Президентът на Чили Габриел Борич уточни като причина за този ход „ неприемливите нарушавания на интернационалното филантропично право “ от страна на Израел.

Източник: Критично.бг

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР