Президентът на Киргизстан Садир Джапаров призова САЩ и други страни

...
Президентът на Киргизстан Садир Джапаров призова САЩ и други страни
Коментари Харесай

Президентът на Киргизстан помоли САЩ да не се намесват в делата на републиката

Президентът на Киргизстан Садир Джапаров прикани Съединени американски щати и други страни да не се намесват във вътрешните работи на републиката и обективно да правят оценка протичащите в нея процеси.

сподели той в писмото - отговор до държавния секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен, което беше оповестено от прессекретаря на президента на Киргизстан Аскат Алагозов.

По-рано Блинкен изпрати известие до ръководителя на Киргизстан, в което изрази угриженост по отношение на разглеждането в страната на закона за неправителствените организации (НПО), приемането на който, по мнението на държавния секретар ще се отрази отрицателно на положението на гражданското общество в републиката. Този законопроект сега се разисква в националния парламент.

Джапаров също по този начин изрази страдание, че представителят на Съединени американски щати е дал необективна информация за действителната обстановка с човешките права и свободи в Киргизстан.

По неговите думи единствено дребна, само че „ доста гласовита група “ Неправителствени организации, финансирани от непознати страни и техни обособени представители, „ спекулират с техните „ компликации “ и „ гонене “, което от своя страна принуждава задграничните спонсориращи структури да следват образеца им, да се занимават с разточителство, харчейки парите на данъкоплатците на Съединени американски щати и Европейски Съюз. "

Освен това същите тези неправителствени структури постоянно популяризират - акцентира Джапаров.

Освен това президентът предложения Блинкен да посети Бишкек, с цел да

Парламентът на Киргизстан разисква проектозакон по отношение на активността на неправителствените организации. Законопроектът планува даване на статут на " задграничен представител/агент " и регистриране в специфичен указател на организациите, които се финансират от чужбина и се занимават с политическа активност.

А за основаването и реализирането на активност на организации, които нарушават личността и правата на жителите на републиката, се предлага да се вкара наказателна отговорност под формата на отнемане от независимост до 10 години или санкция.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Афтершок

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед57702Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед67268Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед35870Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед19096Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед107296Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед370284Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед250824Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед225369Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед107296Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед93633Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПетър Волгин31390ППДБ ще стопират медии, пускат закон за цензурата - кръстоска сред Гьобелс, Жданов и УрсулаПанко Анчев17154

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР