Президентът на Испанската федерация по футбол Луис Рубиалес отказа да

...
Президентът на Испанската федерация по футбол Луис Рубиалес отказа да
Коментари Харесай

Луис Рубиалес се обяви за жертва на фалшивия феминизъм и отказа да подаде оставка заради спорната целувка

Президентът на Испанската федерация по футбол Луис Рубиалес отхвърли да подаде оставката си от управителния пост след седмица на остри рецензии поради абсурда към нежеланата целувка, която той дава на състезателката Дженифър Ермосо малко преди да ѝ връчи орден.

Рубиалес съобщи, че " ще се бори до дъно " и няма да подаде оставка, като в същото време се разгласи за жертва на това, което той назова " фалшви феминизъм ". По време на изключително общо заседание на федерацията той сподели, че целувката сред него и Ермосо е била " взаимна " и се оплака от " несправедливите " офанзиви по негов адрес.

" Това беше спонтанна целувка... Беше спонтанна, взаимна, еуфорична и със единодушие, което е значимото. Това е отговорът към всички рецензии, към цялата акция, която беше проведена в тази страна: че е било без [нейното ]съгласие. Не. Беше със единодушието ѝ ", съобщи Рубиалес.

Шефът на испанския футбол беше сниман да целува футболистката, която оказа помощ на " Ла Роха " да завоюва първата си купа от Световната купа за дами в неделя в Сидни. Той прави това без нейното единодушие, а по-късно 33-годишната жена съобщи, че случката не ѝ е харесала, само че не е знаела какв ода направи. Ситуацията провокира гневна реакция измежду обществеността, медиите и голям брой цивилен организации.

Заради мненията си в петък Рубиалес отнесе спомагателни рецензии от страна на някои членове на испанската футболна общественост, в това число съотборничката на Ермосо - Алексия Путелас. Тя дефинира изявлението му за " недопустимо ". Нападателят на мъжкия тим на Испания Борха Иглесиас съобщи, че няма да играе за националния тим, " до момента в който нещата не се трансформират ".

Въпреки че при започване на седмицата Рубиалес призна, че е " позволил неточност ", той не понесе действителна отговорност за дейностите си. Срещу него се изказваха както представители от футболния свят, по този начин и испански политици, в това число премиера Педро Санчес, който съобщи, че извинението за сходна постъпка е " незадоволително "

Скандалът сложи на фокус отношението към дамите в испанското общество и в международния футбол, където през последните години присъединяване на дамите в спорта събира повече внимание, само че въпреки всичко остава маргинализирано.

Испанската женска футболна лига - Лига F, заяви, че е подала тъжба за дейностите на Рубиалес до националния състезателен съвет (орган на държавното управление - б.ред.). Световният управителен орган FIFA разгласи в четвъртък, че стартира дисциплинарно произвеждане против ръководителя на испанската футболна федерация, като съобщи, че той да е нарушил " главните правила за почтено държание " в играта.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР