Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер изрази днес увереност, че страните

...
Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер изрази днес увереност, че страните
Коментари Харесай

Евролидери коментират въпроса за миграцията ден преди срещата на върха на ЕС в Брюксел

Президентът на Г ермания Франк-Валтер Щайнмайер изрази през днешния ден убеденост, че страните от Европа са в положение да намерят решение на миграционната рецесия , съобщи ТАСС, като се базира на ДПА.
 Щайнмайер Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер/БГНЕС
На обществена демонстрация в Бремен Щайнмайер призна, ч е тематиката за миграцията е придобила огромно значение за европейските страни, при което тя дефинира " изхода от избори " и " състава на държавни управления ". " Уверен съм, че в Европа може да бъде реализиран компромис по този въпрос. И мисля, че ще успеем да го намерим, в случай че всички са уверени, че бъдещето на Европа има значение за нас ", сподели президентът.


 Канцлерът на Австрия Себастиан Курц Канцлерът на Австрия Себастиан Курц/БГНЕС, списък
Канцлерът на Австрия Себастиан Курц , чиято страна поема от 1 юли за шест месеца председателството на Съвета на Европейски Съюз, съобщи през днешния ден, че неговото държавно управление не желае едностранни ограничения на обособени страни по въпроса с миграцията. " Смятаме, че би трябвало да се откри европейско решение и ние поддържаме предлагането на [председателя на Европейския съвет] Доналд Туск по отношение на защитата на външните граници на съюза ", сподели той. По думите на Курц по време на председателския си мандат Виена ще се старае да понижи напрежението в Европейски Съюз поради мигрантите.-->
 Чешкият министър председател Андрей Бабиш Чешкият министър председател Андрей Бабиш/БГНЕС, списък
Премиерът на Чехия Андрей Бабиш заяви, че на плануваната за на следващия ден среща в Брюксел сред министър председателите от Вишеградската група (Полша, Словакия, Чехия и Унгария) и френския президент Еманюел Макрон ще бъде разисквана позицията на Париж за незаконната миграция и вероятностите за разширението на Европейския съюз. " В четвъртък, час преди откриването на съвещанието на Европейския съвет, аз, взаимно с другите министър председатели от Вишеградската група, ще се срещна с Еманюел Макрон. Ще има защо да поговорим - било за несполучливите изявления [на френския президент] за миграцията, било за отрицателната позиция на Франция за разширението на Европейски Съюз ", написа в " Туитър " министър председателят на Чехия.



Страните от Европейски Съюз би трябвало да основат по-ефективен механизъм за връщане на мигранти
, се споделя в публикувано през днешния ден изказване на премиера на Естония Юри Ратас. " Европейски Съюз би трябвало и по-нататък да се концентрира върху своите външни граници, съдействието с трети страни и да се стреми към по-ефективно връщане на мигрантите ", се споделя в изказването. По думите на Ратас е значимо да бъде подкрепени страните, върху които миграционният напън е най-силен. " По въпроса за миграцията би трябвало да бъде открит баланс и да бъде непокътнато единството ", споделя естонският министър-председател, представен от ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР