Президентът на Футболната лига на Испания Хавиер Тебас изобщо не

...
Президентът на Футболната лига на Испания Хавиер Тебас изобщо не
Коментари Харесай

Шеф се скара на Пике заради жеста

Президентът на Футболната лига на Испания Хавиер Тебас въобще не е удовлетворен от държанието на Жерард Пике след гола му против Еспаньол през уикенда. Тогава бранителят на Барселона сложи пръст на устните си, призовавайки ентусиастите на противника да замълчат. Това единствено още повече ядоса почитателите, а по-късно и футболистът Естебан Гранеро го упрекна, че е подбудител. Специална комисия умува дали да наложи наказване на Пике, като то може да е даже за три срещи.

“Пике не може да насочва такива жестове - скара се Тебас. - Виждали сме следствията от тях и самият състезател е наясно. Преди попадението му не се чуваха никакви обиди по негов адрес. Вкарването би трябвало да е прекрасен миг, само че тази провокация накара хората да реагират. Понякога отговорност на самите състезатели е да е заобикалят такива ругатни. Разбира се, не ни харесва да чуваме обиди към футболистите, само че и ентусиастите не би трябвало да бъдат предизвикани. А дали действието му заслужава наказване, или не - това ще го реши комисията.”

Tebas (La Liga president): “There weren’t any disrespectful chants towards Pique by Espanyol fans until his celebration.” pic.twitter.com/UW8ytIRFOB
— Catalan Edition (@CatalanEdition) February 5, 2018
По време на срещата с Еспаньол Пике се контузи и може да почива към месец, което значи, че вероятно наказване ще бъде без значение за него.

Спечели VIP пропуск и виж онлайн Купата на FIFA на 14.02 в Парадайс център. Участвай тук!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР