Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че Европа не бива

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че Европа не бива
Коментари Харесай

Утре ще трябва да изграждаме мир, не го забравяйте, каза Макрон за конфликта Москва-Киев

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че Европа не трябва да повтаря грешките от предишното и когато свърши войната в Украйна, да унижава Русия, също както Германия е била унизена след провалянето й в Първата международна война:

" Утре ще би трябвало да построяваме мир, не го забравяйте в никакъв случай. Вече приказвах за това – ще би трябвало да го реализираме на масата за договаряния с Украйна и Русия. Те ще дефинират рамките на договарянията. Това обаче няма да стане нито посредством отказване, нито като изключваме едната или другата страна, нито пък посредством унизяване на някого.

Нашата Европа не си удържа изцяло обещанието след Втората международна война да не постъпва както след 1918 година, когато някои бяха подложени на оскърбление ", съобщи Макрон.

Същевременно той дефинира днешната тирада на Владимир Путин на парада на успеха на Червения площад като " войнствена " и " заплашителна проява на мощ ".

За разлика от съветския президент Европейският съюз на този ден демонстрира, че работи за задълбочаване на мирния план на континента, сподели още Макрон - план на стабилността, просперитета, суверенитета и демокрацията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР