Президентът на Франция Еманюел Макрон ще представи пред Европейския парламент

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон ще представи пред Европейския парламент
Коментари Харесай

Макрон представя пред ЕП приоритетите на френското председателство

Президентът на Франция Еманюел Макрон ще показа пред Европейския парламент целите на ротационното председателство на страната си, което стартира от 1 януари, след което в пленарната зала ще се проведат диспути по въпроса.

Мотото, което френският държавен глава оповести при представянето на целите през декември, бе: " Възстановяване, мощ и възприятие на принадлежност ", което да подчертае, че европейският отговор е най-хубавият за оправянето с Covid пандемията, възхода на нападателни непознати сили и климатичните промени.

Президентът Макрон се разгласи за промяна на Шенгенското пространство, която обаче изключва приемането на България и Румъния в него през идващите шест месеца.

Той изиска и основаване на механизъм за незабавна поддръжка в спешни обстановки като драмата с мигрантите в Ламанша.

Макрон съобщи, че е планувана среща на върха Европейски Съюз - Западни Балкани в опит за разрешаване на двустранния спор сред България и Северна Македония, без да е ясно по кое време тъкмо ще се организира тя.

Сред другите цели на Франция са европейската защита, превръщането на Европейски Съюз в огромна цифрова мощ и постигането на обща почтена минимална ставка за осъществен труд. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР