Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че е постигнал споразумение

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че е постигнал споразумение
Коментари Харесай

Макрон: САЩ, Великобритания и Китай подкрепят глобално спиране на огъня

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че е постигнал съглашение с три от петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да поддържат апел на международната организация за световно прекъсване на огъня, с цел да може страните да се съсредоточат единствено върху пандемията от ковид, осведоми " Ройтерс ".

На 23 март генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани за преустановяване на всички спорове по света.

Макрон разкри, че президентът на Китай Си Дзинпин, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и английският министър председател Борис Джонсън са удостоверили, че ще поддържат апела.

Френският водач сподели още, че се надява да получи поддръжката на съветския водач Владимир Путин през идващите часове.

" Разговарях с него при започване на тази самодейност. Не съм приказвал с него, откогато получих твърдо удостоверение от другите водачи. Ще го направя през идващите часове ", сподели Макрон в изявление за Radio France Internationale.

Макрон има вяра, че съветският водач ще се съгласи и по-късно ще се организира видеоконференция.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации организира първа среща за разискване на ковид чак на 9 април, тъй като 15-те страни в съвета не можеха да реализират единодушие дали би трябвало да подхващат някакви дейности. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР