При въздушен удар, за който се твърди, че е нанесен

...
При въздушен удар, за който се твърди, че е нанесен
Коментари Харесай

При въздушен удар, за който се твърди, че е нанесен от Израелските сили за отбрана, е убит високопоставен командир на Хизбула

При въздушен удар, за който се твърди, че е нанесен от Израелските сили за защита (IDF) по южноливанския град Джуайа, е погубен почитан пълководец на Хизбула.

Това заяви Times of Israel, базирайки се на саудитската осведомителна работа al-Hadath.

Високопоставеният пълководец е назван в известието като Али Салим Зуфан.

Друг отчет на израелската медия също твърди, че той е умрял от раните си и че няколко други са били ранени при нападението.

Базираната в Ливан Хизбула удостовери гибелта на почитан пълководец Талеб Абдула при въздушен удар, нанесен от Израелските сили за защита (IDF).

Според многочислени известия гибелта най-вероятно е настъпила в град Джуайя, ситуиран в Южен Ливан. В момента е известно, че Талеб Абдула е командвал районна дивизия на Хизбула в Южен Ливан.

В по-ранен непотвърден отчет, оповестен от израелски медии, почитан пълководец на Хизбула, погубен при хипотетичен израелски въздушен удар, е посочен като Али Салим Зуфан.

Все още не е ясно дали в отчета името на командира е посочено неправилно, или в реалност става въпрос за различен член на Хизбула.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР