Президентът на Франция Еманюел Макрон отново разговаря по телефона в

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон отново разговаря по телефона в
Коментари Харесай

Путин в разговор с Макрон е обвинил Украйна, че пречи на цивилните да напуснат град Мариупол

Президентът на Франция Еманюел Макрон още веднъж беседва по телефона в продължение на час и четиридесет и пет минути с съветския си сътрудник Владимир Путин по отношение на Украйна, предадоха международните организации.

Разговорът се организира в миг, в който Украйна съобщи, че съветските сили са унищожили летището във Виниця и че са бомбардирали пристанището на Одеса, отбелязва Франс прес.

Разговорът сред Макрон и Путин е бил по самодейност на френския президент. Макрон към този момент на няколко пъти беседва по телефона с Путин от началото на съветската атака против Украйна на 24 февруари.

По време на диалога през днешния ден Путин е обвинил украински радикали за случая на 3 март в Запорожката нуклеарна централа, заяви Кремъл, съобщи Ройтерс.

Путин също по този начин е обвинил Украйна, че пречи на цивилните да изоставен град Мариупол, добавя Кремъл, представен от Франс прес.

Путин е декларирал пред Макрон подготвеност за разговор с Киев при абсолютно осъществяване на някои съветски претенции, се споделя в известието на Кремъл по отношение на диалога.

Главното е украинската страна да подходи съществено към постигнатите договорености, реализирането, на които е значимо за преустановяване на бойните дейности, добавя източник от Кремъл.

Путин е споделил на Макрон, че няма нищо срещу образуване на среща във формат Международна организация за атомна сила - Русия - Украйна посредством видеоконферентна връзка или в трета страна за създаване на механизъм за застраховане на сигурността на нуклеарните обекти в Украйна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР