Президентът на Франция Еманюел Макрон и правителствените ръководители на Германия

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон и правителствените ръководители на Германия
Коментари Харесай

Макрон, Шолц и Драги ще посетят Украйна за първи път след началото на войната

Президентът на Франция Еманюел Макрон и държавните ръководители на Германия и Италия Олаф Шолц и Марио Драги отпътуваха на историческо посещаване в Украйна в търсене на решение за помирение сред Киев и Москва.

Италианският вестник La Repubblica разгласява фотоси на тримата европейски водачи във влака на път за Украйна.

Визитата им се случва в разгара на войната в Донбас, където силите на Володимир Зеленски се пробват да блокират съветската атака. В същото време, Киев прави настоятелни опити да получи гаранции за участието си в Европейски Съюз, за което към момента не е несъмнено дали ще получи единомислещо решение на 27-те страни от съюза.

Макрон, Шолц и Драги са подложени на критика от месеци поради двусмислените си политически дейности след експлоадирането на войната макар вербалните заявки за поддръжка. Френският президент показно поддържа отворена връзка с Владимир Путин още преди началото на съветската инвазия в Украйна, като и до момента упорства за разрешаване на спора, което да не " унижава " индивида, поставил началото на експанзията. Въпреки предизвестията на разследващите служби на Съединени американски щати и Англия - решението на Путин да стартира пълномащабна война хвана Берлин и Париж неподготвени.

Макрон упорства Зеленски да възобнови договарянията с Москва, а немското държавно управление сътвори огромни усложнения при доставките на тежко въоръжение за украинската войска, до момента в който продължава да купува съветски газ като максимален клиент в Европейски Съюз.

Предварителните прогнози са, че визитата е планувано да съвпадне с рекомендацията на Европейска комисия за даване на статут на кандидат-член на Украйна като явен политически сигнал за поддръжка.

Украинският политически консултант Алексей Арестович обаче позволява в изявление за Bild, че задачата на тройната аудиенция може да се окаже опит за нов напън против Киев да направи взаимни отстъпки с Путин.

" Боя се, че може да е опитат да реализират трети вид на Минското съглашение. Може да кажат, че би трябвало да спрем войната, тъй като предизвиква проблеми с питателните доставки и стопанската система, че руснаци и украинци умират, че би трябвало да спасим престижа на Путин, че руснаците са позволили неточност, само че би трябвало да им извиним и да им дадем късмет да се върнат в интернационалната общественост ", разяснява той.

Politico цитират посланик от Европейски Съюз, съгласно който и сега няма консенсус измежду водачите на Европейски Съюз за това дали да позволен Украйна в преговорния развой, като се обсъждал трети вид - " статут на претендент под изискване ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР