Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че загубата на време

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че загубата на време
Коментари Харесай

Инфантино: Щом губим по 7 минути за тъчове, можем да загубим 90 сек. за VAR

Президентът на ФИФА Джани Инфантино съобщи, че загубата на време поради ревизиране на видеоповторения на противоречивите моменти е пренебрежимо дребна. Според швейцареца другите прекъсвания на играта я накъсват доста повече и при тях се губи сензитивно повече време.

" Една от главните рецензии е поради губенето на време, само че доста хора приказват за това без да имат действителна визия ", съобщи Инфантино по време на видеовръзка с провеждащия се в Барселона Конгрес на уеб спортовете.

" Нека погледнем обстоятелствата. Анализирали сме 1000 мача, в които е била употребена системата за видеоповторение. Резултатите демонстрират, че на всеки мач се губят приблизително по 90 секунди. Това доста ли е? Може би. Но във всеки мач се губят приблизително по седем минути за осъществяване на тъчове. Мисля, че може да загубим 90 секунди за видеоповторения, щом губим седем минути за тъчове ", сподели Инфантино.

В събота Борда на Международната футболна асоциация ще вземе дефинитивно решение за потреблението на видеоповторенията по време на международното състезание в Русия през юни и юли тази година. " Това е значимо развиване за футболната игра. Годината е 2018-а и не можем да си позволим телевизионните фенове и тези на трибуните, които разполагат с телефони, да знаят, че съдиите са сбъркали, а самите те да не са наясно с това ", добави швейцарецът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР