Президентът на ФИФА Джани Инфантино иска световното първенство да се

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино иска световното първенство да се
Коментари Харесай

Инфантино предлага Мондиал на всеки 3 години

Президентът на ФИФА Джани Инфантино желае международното състезание да се организира на всеки три години, написа " Дейли Мейл ".

Ръководителят на международната футболна федерация бил уверен, че провеждането на шампионата през зимата в Европапроменя разпоредбите на играта.

Дългосрочната упоритост на Инфантино е да вкара коренно нов цикъл на шампионата. Комерсиалният и състезателен триумф на шампионата в Катар е окуражило италианеца, който даде индикация за огромните си упоритости предходната седмица, като разгласи, че разширеното Световно клубно състезание ще се организира през 2025 година Това се случи, въпреки и да не съумя да си обезпечи поддръжката на играчите, клубовете и интернационалните конфедерации.

Инфантино е уверен, че провеждането на Световната купа в средата на европейската зима през последния месец се е оказало смяна в играта, която демонстрира, че спортът може да продължи да се развива и да бъде глобализиран.

Въпреки опасенията за претоварване на играчите и всеобщи травми в Катар, футболът на Световното даде атрактивно представление, като шампионатът генерира рекордни доходи от 6,2 милиарда паунда - нарастване с 840 млн. паунда по отношение на Мондиала в Русия през 2018 година

Промяна е допустима едвам след Световното състезание през 2030 година, защото диалозите сред заинтригуваните страни за интернационалния календар за интервала 2024-2030 година са покрай привършване, макар че полемиките по тематиката са почнали зад кулисите.

52-годишният президент на международната футболна федерация обаче ще се изправи пред сериозна борба за одобрение на нов тригодишен цикъл, макар поддръжката за концепцията от Африка и Азия. От ФИФА отхвърлят да разясняват обстановката на този стадий.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР