Президентът на ФИФА Джани Инфантино говори по най-различни теми, сред

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино говори по най-различни теми, сред
Коментари Харесай

Инфантино за ВАР: Попитайте критиците дали искат да се върнат в Каменната епоха

Президентът на ФИФА Джани Инфантино приказва по най-различни тематики, измежду които пандемията от ковид, предложенията за интернационална Суперлига, проектите за развиването на футбола и ВАР.

" Най-важно е здравето, всичко останало е второстепенно. Без да се паникьосваме, дано го кажем ясно: още веднъж ще играем, щом можем да го вършим, до момента в който не слагаме нечие здраве на риск. Федерациите и шампионатите са подготвени да следват рекомендациите на държавните управления и СЗО. Благодаря на лекарите, медицинските сестри и на всички останали, които рискуват своя живот, с цел да спасят този на някой различен. Те са герои. Не съдя никого. ФИФА още преди този момент имаше 4-годишно взаимоотношение със СЗО, с цел да насърчаваме здравословен метод на живот. Това обаче е изключителна обстановка. Започнахме информационна акция с шестима от топ треньорите, молейки ги да следват пет основни тактики: ръце, лакти, лице, отдалеченост и контакт.

Fewer and smaller competitions to help avoid a global recession in football? FIFA president Infantino open to a fixture calendar reboot in his 50th birthday interview for Gazzetta dello Sporthttps://t.co/KkX078PDTs
— Graham Dunbar (@gdunbarap) March 23, 2020
Най-вероятно може да реформираме международния футбол, като създадем крачка обратно. С разнообразни формати, по-малко шампионати, само че по-интересни. Може би по-малко тимове, само че по-балансирани. По-малко мачове, за предотвратяване здравето на играчите, само че по-равностойни. Идеята за Суперлига ме кара да се дръзвам. От това, което виждам, по света към този момент възнамеряват и провеждат шампионати отвън институционалните структури и без да почитат по какъв начин са проведени домашният, континенталният и международният футбол. В бъдеще би трябвало да имаме най-малко 50 национални тимове, които да могат да завоюват Мондиала, а освен 8 в Европа и 2 в Южна Америка. Също по този начин се нуждаем и от 50 клуба, които са способни да побеждават в Световното клубно състезание, а не едвам 5-6 европейски тима. 20 от тези 50 отбора ще са от Европа, което наподобява по-добре от настоящите 5-6 такива. Но в този момент не му е времето да приказваме за това.

 Инфантино отсече: Повече прехвърляния за 100 милиона евро във футбола няма да има

ВАР към този момент е незаместим. Ако се употребява вярно, рецензиите ще изчезнат. Може да бъде модернизиран. Фактът обаче е, че в някои страни не съблюдават изцяло протоколите на Борда за футболните правила. Важно е да се разбере, че ВАР оказва помощ на съдията, а не е някой различен, който взима решенията. Ще би трябвало да влагаме повече, съгласно визията ми сред 2020 и 2023 година, за един олекотен, пестелив, функционален и световен ВАР. Нека един път вечно го изясним: никого не задължаваме. Тези, които не го желаят, са свободни да не го употребяват. Попитайте критиците дали желаят да се върнат в Каменната ера ", разяснява Инфантино пред " Гадзета дело спорт ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР