Президентът на Европейската централна банка Марио Драги заяви, че не

...
Президентът на Европейската централна банка Марио Драги заяви, че не
Коментари Харесай

Марио Драги: Не е работа на ЕЦБ да регулира криптовалутите

Президентът на Европейската централна банка Марио Драги съобщи, че не е работа на ЕЦБ да контролира криптовалутите като bitcoin. Все отново Драги предизвести за рисковете, свързани с нестабилната цифрова валута.

Агенция "Ройтерс " показва, че към органите на властта, в това число централните банки, има от ден на ден претенции да се контролира пазарът на криптовалути, на които се следят и луди ценови съмнения и серия от кражби.

Но във видеообръщение Драги изясни, че възбраната или регулирането на такива валути не е една от дилемите на ЕЦБ.

"Много от вас сложиха въпроси дали ЕЦБ ще забрани или ще контролира биткойна. Трябва да кажа, че не е отговорност на ЕЦБ да направи това ", сподели Марио Драги.

Очаква се ръководителите централните банки да обсъдят въпроса на срещата на Г-20 в Буенос Айрес през март, оповестява организацията.

Президентът на ЕЦБ добави, че цената на Bitcoin е "осцилирала доста диво ", както и че криптовалутите не са подкрепени от нито една обществена институция.

Драги назова "блокчейн " технологията "доста обещаваща " и показа упованията си, че тя ще донесе "много преимущества ". Все отново той предизвести, че към момента "блокчейнът " не е задоволително безвреден за потребление от централните банки.

"Ние сме доста заинтригувани от тази технология, само че тя към момента не е сигурна за централното банкиране и по тази причина би трябвало да я разгледаме и да я проучим повече ", сподели Драги.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР