Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов поздрави спортистите от Стария

...
Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов поздрави спортистите от Стария
Коментари Харесай

Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов поздрави спортистите от Стария континент за представянето на световния шампионат в Будапеща

Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов поздрави спортистите от Стария континент за представянето на международния шампионат по лека атлетика за мъже и за дами в унгарската столица Будапеща.

" Бих желал да поздравя всеки един играч, който представляваше Европейска атлетика на Световно състезание ", съобщи Карамаринов, който участва в унгарската столица като президент на Европейската атлетика и като член на Съвета на Световната атлетика.

" Самото класиране за Световно състезание е извънредно достижение, което заслужава да се означи и се реализира единствено посредством твърдоглав труд и отдаденост. Много от тези, които бяха в Будапеща, сигурен съм, ще показват своите страни и на Европейското състезание по лека атлетика в Рим идната година. Очаквам с неспокойствие да ги видя още веднъж в деяние, този път на континенталната сцена в това, което е най-важния и влиятелен конгрес на нашата организация ", добави той.

" В Будапеща спортистите от Европа завоюваха 16 златни медала, което е най-големият брой за спортисти на нашия континент от 2017 година насам,които пристигнаха от девет федерации-членки. Освен това бяха извоювани и още 31 сребърни и бронзови медала. Общо 18 народи от Европа завоюваха оценки от Световното. Това значи, че съвсем една трета от нашите федерации-членки са имали най-малко един медалист на шампионата, което още веднъж демонстрира силата на нашия спорт на най-високо равнище в цяла Европа и в целия набор от лекоатлетически събития от спринтове до спортното вървене ", отбелязва още Карамаринов.

" Трябва да напомним и двата върха на шампионатите, сложени от европейски спортисти в Будапеща, пет международни върха, 36 национални върха, голям брой персонални достижения. Тук ще загатна Матю Хъдсън-Смит от Англия, който сложи европейски връх на 400 метра от 44.26 секунди и усъвършенства върхово достижение на континента, което се задържа в продължение на 26 години. След триумфа по време намного мощното и добре проведено съревнование в унгарската столица, чакам с неспокойствие да почета доста от спечелилите персонално на нашата Гала вечер на годишните награди, която тази година ще бъде Вилнюс, Литва на 21 октомври. Там ще разгласи Европейските спортисти на годината за 2023 година ", съобщи българинът.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР