Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро е подложен тази сутрин на

...
Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро е подложен тази сутрин на
Коментари Харесай

Оперират бразилския президент Болсонаро заради нападението с нож

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро е подложен тази заран на планова интервенция на стомаха, откакто през септември беше тежко ранен с нож по време на предизборната акция, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Лекарите предложиха 63-годишният Болсонаро да си почива 48 часа след хирургическата намеса. През това време той ще бъде заместван от вицепрезидента Антонио Амилтон Моурао, заяви президентството.

Президентът беше признат в болница в Сао Пауло през вчерашния ден и малко по-късно пусна в Туитър свое видео в болнична пижама. Във видеото Болсонаро в резюме се спря на последните събития и изключително на злополуката със срутилата се стена в хвостохранилище в Източна Бразилия, която взе десетки жертви и стотици са в неопределеност. Бедствието " визира всички ни и сме солидарни със фамилиите на жертвите ", съобщи Болсонаро.

Докато президентът е приет в болница, съветниците му ще организират съвещанията си в преддверието на болничната му стая, с цел да го държат в течение на настоящите каузи, откакто той поеме отговорностите си от заместника си Моурао.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР