Президентът на БФС Борислав Михайлов говори на днешната пресконференция заедно

...
Президентът на БФС Борислав Михайлов говори на днешната пресконференция заедно
Коментари Харесай

Боби Михайлов: Щом съм се кандидатирал съм уверен

Президентът на БФС Борислав Михайлов приказва на днешната конференция дружно с шефа на УЕФА Александър Чеферин.

На въпрос, казвате ли изрично, че се кандидатирате за нов мандат и убеден ли сте във ваша победа, Боби Михайлов отговори: „ Първо, не е назначена дата за Конгреса. В България има правила. Накрая на седмицата ще има Изпълком, на който ще бъде ориентирана дата за конгреса. Не е доста елементарно да се откри място, тъй като сме близо 600 клуба плюс гостите – такива огромни зали няма доста в София, тъй като НДК е заета поради европейското председателство.

Аз благодаря на президента на УЕФА за оценката му за моята работа. Щом излизам, значи съм убеден. Делегатите избират президента. Нито публицистите, нито който и да било различен. Така че още занапред ви споделям, че ще приказвам единствено на конгреса – не ме търсете дотогава. Кандидатурите се дават до 15 дни допреди конгреса – тъй че това е. Темата на днешната конференция е друга.

Александър Чеферин също разяснява изборите в БФС: „ Знам за изборите през февруари следващата година. В УЕФА знаем за всяко общо заседание на футболен съюз в цяла Европа. Що се отнася до другия претендент (б.р. – има поради Любослав Пенев) – не го познавам, не съм го срещал персонално, само че си го припомням доста добре като футболист. Беше отличен футболист, само че това е единственото, което знаем за него ".

„ Тази среща бе планувана от дълго време, както с премиера, по този начин и с президента на УЕФА. Не беше елементарно да бъде осъществена. Според мен годината е сполучлива. Първенството е забавно – сами виждате. Националният тим реализира два положителни резултата, които в предходните години не сме реализирали. Едната юношеска гарнитура се класира за втори кръг в квалификации за Европейско. Продължаваме да влагаме, БФС е постоянен повече отвсякога. Вероятно има увеличение на бюджета с 2-3 милиона. Така че аз съм удовлетворен от тази година “, разяснява Михайлов.

На въпрос, може ли УЕФА да помогне с построяването на стадион, да вземем за пример, Борислав Михайлов разяснява: „ Стадион не може да направи, игрища се вършат от страната. И както знаете, имаше много рецензии за какво Скопие е получил мач за Суперкупа на Европа. В Скопие не македонският футболен съюз е построил стадиона, а страната. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР