Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира завършилото състезание за Световна

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира завършилото състезание за Световна
Коментари Харесай

Илиана Раева: Много съм щастлива, че България успя да завоюва толкова златни медали!

Президентът на БФХГ Илиана Раева разяснява приключилото съревнование за Световна купа по художествена гимнастика за формалната страница на федерацията във Facebook. Раева разкри, че доста от девойките са с травми и приоритет ще бъде възобновяване им. По тази причина най-хубавите състезателки на България ще пропуснат идната Световна купа в Ташкент (Узбекистан). " Всички от международния хайлайф към този момент повече от година нямат публично съревнование, като изключим европейското състезание в края на предходната година и трябваше по някакъв метод да се подсигурят надпревари на тези гимнастички, които към този момент са в олимпийската година. Изключително значимо беше да организираме по допустимо най-хубавия метод Световната купа и мисля, че се справихме доста добре. И президентът на ФИГ Моринари Ватанабе и президентът на Търговска колегия Наталия Кузмина споделиха, че организацията е доста добра. Знаете, че е доста тежко, тъй като сме в епидемиологични условия, само че мисля че успяхме да се оправим ", разяснява Раева.

" Важно беше за девойките да имат тази Световна купа. Много съм щастлива, че България съумя да завоюва толкоз златни медали с ансамбъла и Боряна Калейн. Допускаха се неточности, обикновено е, това е година и половина излизане от темп, а в това време извънредно усложняване на композициите, което изисква доста тежка работа. Момичетата съумяха да се оправят и в ансамбъла, и в самостоятелното. Силно присъединяване на България, безспорен връх при съчетанието с пет топки на ансамбъла 44.150 точки. Да забележим единствено какъв брой време ще се задържи този връх, тъй като съм сигурна, че съперниците ще създадат доста сериозен и изчерпателен разбор на съчетанията ни и няма да оставят нещата по този начин. Конкуренцията непрестанно пораства и се развива, противниците усложняват непрестанно съчетанията си и ние го вършим също ", сподели още президентът на БФХГ. " Това, което би трябвало да се подчертае и да се каже, че в случай че при ансамбъла няма кой знае каква огромна изненада, само че в действителност изненадата е доста огромната разлика сред България и Япония, тъй като на последното международно състезание Япония победи в многобоя България, те бяха втори, а ние трети, до момента в който в този момент направихме една голяма разлика, което приказва за неимоверното израстване на българския отбор. Трябва да се регистрира физическата подготовка, опциите и качествата на девойките от ансамбъла. България демонстрира една изключителна класа и като физически данни, и като физическа подготовка, и като психическа подготовка. България демонстрира пет изключителни гимнастички, които могат да вършат доста комплицирани детайли ", добави Раева.

" Има голямо израстване във връзка с самостоятелните ни гимнастички - Боряна Калейн и Катрин Тасева. Боряна Калейн сподели, че и с неточности е безусловно равностойна на Линой Ашрам - нещо, което предходната година беше доста по-трудно, да не приказвам за 2019-а, до момента в който в този момент към този момент се демонстрира една безусловно равностойна игра и игра на нерви, тъй като съчетанията са доста усложнени, и която издържи и ги изиграе, тя ще успее да завоюва орден и в Токио. Конкуренцията при самостоятелното е доста огромна, тук отсъстваха само състезателките на Русия, които са нашите съществени противници, само че това, което демонстрира тази Световна купа с всички останали участнички, че в действителност към този момент България трайно се настанява в призовите места в самостоятелното, което е доста значимо ", разяснява Илиана Раева. " Има малко притеснителни обстоятелства, има състезателки от ансамбъла, Боряна Калейн и Катрин Тасева са с контузии и болки. Боряна игра с доста мощни болки в глезена на това съревнование, Катрин с болки в кръста, Мадлен Радуканова с доста мощни болки в глезена, Лаура Траатс в ръката и главният ни приоритет в този момент ще бъде безспорното възобновяване на девойките. Взехме решение да се пропусне идната Световна купа в Ташкент. Разбира се, България ще взе участие, само че с различен състав ", разкри Раева.

" Много съм щастлива, доста съм удовлетворена от представянето на българския тим. Има доста какво да се желае като работа в ансамбъла във връзка с изчистване на детайлите, позволиха се неточности и в двата дни, само че има доста върху какво да работим, да подобряваме. Истината е, че ансамбълът с тези фантастични оценки, които получи, в действителност получи с две точки по-малко от това, което е заложено. Най-важното е да възстановим състезателките, да отшумят контузиите, с цел да бъдат на 100 % подготвени и да могат да водят подготовката си както би трябвало ", добави президентът на БФХГ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР