Президентът на БФХГ Илиана Раева е доволна от показаното от

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева е доволна от показаното от
Коментари Харесай

Илиана Раева: На новия ансамбъл днес беше бойното кръщение

Президентът на БФХГ Илиана Раева е удовлетворена от показаното от новия отбор на днешното контролно пред аудитория в "Арена Армеец ".

Петя Борисова, София Иванова, Вая Драганова, Елена Георгиева, Женина Трашлиева и Биляна Везирска показаха съчетанията с пет обръча и три ленти/две топки.

"Много съм удовлетворена от това, което демонстрираха девойките, тъй като първо за първи път изиграха комбиниране без неточност на обръчи, второ второто комбиниране, което е доста по-трудно като осъществяване поради уреда лента, които съществува вътре и се изисква доста повече работа и централизация, позволиха неприятни изхвърляния, които обаче отиграха мъдро, което доста ме радва и ми хареса. Това беше нещо като бойното им кръщение и съм доста удовлетворена от видяното на този стадий ", разяснява Раева.

"До през вчерашния ден, до късно вечерта те нямаха нито едно изиграване с по-малко от пет или шест неточности. Нормално е да ги чаках с леко терзание изиграванията, тъй като не са в оптималната форма, само че съм извънредно очарована от метода, по който реагираха и психическата им резистентност, която демонстрират на фона на спортната форма, в която се намират ", добави президентът на БФХГ.

Раева съобщи, че София Иванова, която до няколко седмици се приготвяше самостоятелно, ще бъде потребна за ансамбъла.

"Никак не бях удовлетворена тя да се включи в ансамбъла, само че се съобразих с желанието на София и на Весела, несъмнено. София е извънреден играч и нищо не мога да кажа, също така че тя ще бъде доста потребна на ансамбъла, само че самостоятелното загуби един доста, доста мощен играч, ексцентричен, който на този стадий в света и на фона на действителността, ще липсва извънредно доста ", сподели Илиана Раева.

Тя не е удовлетворена от Боряна Калейн, която през днешния ден позволи много неточности, само че не се тормози.

"Боряна Калейн потегли доста добре, тренира доста мощно, само че имаме един проблем, който не можем да овладеем към този момент няколко години, а сме търсили много лекари. Видяхте, че на съчетанието с бухалки тя беше с тампон в носа. Много постоянно при напрежение и по-силна загрявка й тече кръв от носа. Независимо, че позволи неточност на обръч, стартира много съсредоточено. Аз считам, че Боряна в Марбея ще се концентрира оптимално. Разбира се, че не съм удовлетворена от представянето й предвид на това, че позволи много неточности, само че не съм обезпокоена, тъй като тя тренира доста съществено. В същото време съм доста удовлетворена от присъединяване на Стилияна Николова, която през днешния ден сподели доста усъвършенстване в няколко аспекта от шампионата "Афродита ". Видях една доста огнена и пламенна Ева, доста искаща, с дребни грешчици, които не ме тормозят въобще, тъй като сме в стадий, в който е обикновено едни напълно разнообразни съчетания да изискват повече време за направа ", добави Раева.

"Деспа Кателиева, която е шеф на националните тимове, след привършване на контролното сподели, че никой в света няма композициите на българките. Надявам се, че тези от вас, които наблюдават развиването на международната художествена гимнастика, са видяло блестящо открояващите се композиции на нашите девойки и се надявам с времето, когато те улегнат и бъдат изиграни безусловно без неточност, това да бъде доста съществено оценено. Видяхме и прогрес при девойките, доста огромен прогрес. Радвам се, че поканих да взе участие и Никол Тодорова, която искахме да забележим. Знаете, че тя не се включи към централизираната подготовка на националния тим. Доволна съм от това, което виждам, само че доста има да работи във връзка с артистичността, само че е направено нужното, просто още малко би трябвало да се направи... Имаме едни прелестни тимове - дами, девойки, отбор, единствено би трябвало доста работа и мисля, че България бъде доста ярка във всичките си гарнитури тази година. Наистина чакам една доста ярка България! ", добави Илиана Раева.

"Казах, че ще направя фрапантни промени и не съм се отказала, ще ги видите след шампионата "София къп ". Основно ще касае подготовката на дами самостоятелно, тъй като не би трябвало да забравяме, че действително ние имаме една година по-малко до олимпийските игри, т.е. останаха единствено две години и половина единствено, нямаме време и би трябвало доста точна, ясна и безкомпромисна тактика във връзка с налагането на нашите гимнастички, тъй като имаме първо подготовка на Европейското състезание в Израел за присъединяване на международния шампионат в София и второ, международна подготовка в София за място на олимпийските игри ", сподели президентът на БФХГ.

"Целта е новият отбор да повтори триумфите на предходния, който стана олимпийски първенец. Това са едни изключителни девойки, доста разнообразни, те са доста ярки индивидуалистки и това, в което към момента имаме проблем е екипната работа, нюх към ансамбловата игра. Това е нещо доста характерни, нещо, върху което работим доста и се изисква още малко време. Тези девойки стартират с една година по-късна подготовка за олимпийските игри в Париж, само че никога не го приемайте като някакво опрощение, в противен случай. Мисля, че това ще бъде един доста, доста мощен отбор. Но те нямат опит в ансамблова игра... тъй че напрегната е подготовката, в смисъл, че доста бързо би трябвало да се отстраняват минусите, доста бързо би трябвало да напредват девойките, само че съм очарована от това, което демонстрираха на фона на спортната форма сега ", съобщи тя.

"Композициите са доста мощни. Лентите не съумяха да се видят доста, те са нещо доста феерично, доста красиво, доста нежно, с това хвърчене непрестанно на лентите във въздуха, търсим една в действителност неповторима ферия на лентите и една доста фрапантна разлика в съчетанието с обръчи, които към момента не са крайната цел на Весела Димитрова и в двете композиции. Много висока, отлична оценка й давам на Весела, само че би трябвало да ги видите в краен вид направени и чисти, тъй като обикновено почитателите към момента не могат да видят крайния резултат, който ще се получи при изчистени съчетания ", сподели Раева.

Българският тим тази година ще взе участие на допустимо най-вече надпревари.

"Навсякъде, където може ще участваме тази година като надпревари. Единствено няма да участваме на Световната купа в Ташкент (Узбекистан). Иначе ще вървим на всички места - на всички Световни купи, интернационалните шампионати, Гран при, ще желаеме оптимално доста участия, с цел да може по-бързо да се приспособяваме към новото остаряло познато - цялостни зали с аудитория и да могат по-бързо девойките да влязат в по-добра спортна форма ", приключи Илиана Раева.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР