Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков, изпълнителният директор на БУБА Мануел

...
Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков, изпълнителният директор на БУБА Мануел
Коментари Харесай

БУБА Баскетбол представи пред медиите турнира Sofia Vivacom Cup 2019

Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков, изпълнителният шеф на БУБА Мануел Марков, лицето на шампионата Филип Виденов, ръководителят на Столичен общински съвет Елен Герджиков и организационният секретар Анатоли Илиев споделиха упованията си за започващия в петък шампионат Sofia Vivacom Cup 2019, който ще събере дружно юношеските тимове до 16 години на БУБА, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и събирателен сръбски отбор.

Всички те показаха убедеността си, че ще се получи един прелестен състезателен празник до 24 март и пожелаха шанс на капитана на българския представител Александър Жеков. "БУБА има визия и фантазии, с които съумя да направи това ужасно събитие. То ще ни покаже доста - къде сме, какво желаеме и по какъв начин да го реализираме.

Турнирът и треньорският семинар, който го съпътства, са доста скъпи да забележим къде сме. Българите постоянно се мотивираме против мощните противници. Благодаря от името на БФБаскетбол на "София - европейска столица на спорта " за поддръжката към нашата федерация, " съобщи Георги Глушков.

"Идеята за подобен шампионат я имаме от дълго време, само че е доста мъчно да докараш тези тимове, които имат предложения от доста места и натоварени календари. София е доста привлекателна дестинация като столица с добър имидж, " добави Мануел Марков. "Искаме с шампионата да популяризираме баскетбола като цяло. Радваме се, че Филип Виденов одобри да стане лице, тъй като всички деца му се възхищават ", добави той.

Самият Филип показа: "Поласкан съм, че ще съм част от събитие като това. Вълнението е от различен тип, когато играеш с такива тимове. Чест прави на уредниците на това събитие, нека станат хубави мачове и несъмнено нашият тим да побеждава. " Състезанието, проведено от БУБА Баскетбол, ще се състои от петък до неделя в зала "Универсиада " и се провежда благодарение на Vivacom. Надпреварата се организира под егидата на плана "София - европейска столица на спорта " и е част от честванията по случай "100 години баскетбол в България ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР