Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге бе избран в Изпълнителния

...
Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге бе избран в Изпълнителния
Коментари Харесай

Румениге влезе в Изпълкома на УЕФА

Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге бе определен в Изпълнителния комитет на УЕФА и ще размени шефа на Ювентус Андреа Аниели като представител на Асоциацията на европейските клубове (ЕКА).

Румениге, чийто мандат е три години, заменя Аниели, който се отдръпна от поста президент на ЕКА поради проектите за нова Суперлига, като италианецът ще бъде вицепрезидент на спорната конкуренция. 65-годишният Румениге бе определен по време на Конгреса на УЕФА в Монтрьо, Швейцария. Той заменя Аниели, който се отдръпна от президентския пост на ЕКА, откакто организацията съобщи, че е „ изрично срещу “ проектите за новата Суперлига, включваща 12 от най-големите клубове в Европа, в това число Ювентус.

Германските тимове Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд към този момент обявиха, че няма да се причисляват към въпросните 12 клуба, шест от които са от Англия, а по трима представители има от Италия и Испания. Президентът на УЕФА Александър Чеферин похвали Румениге като един от „ хората, които същински обичат футбола “, а Европейската футболна централа продължава битката си против планувания шампионат. В изказване в понеделник, Румениге бе безапелационен, че се опълчва против новите проекти и „ не счита “, че конкуренцията ще реши финансовите проблеми на европейските клубове, породени от пандемията от ковид. 

Германската футболна асоциация (ДФБ) и Германската футболна лига (ДФЛ) разкритикуваха остро Суперлигата, като за Чеферин разпозна Румениге като съдружник против новия шампионат. Байерн Мюнхен, който завоюва Шампионска лига предходната година, е най-известният европейски клуб, който отхвърли присъединение към конкуренцията. Румениге е вторият немец, определен в Изпълкома на УЕФА дружно с вицепрезидента на Германската ФА Райнер Кох, който бе избран отново за нов четиригодишен мандат.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР